вівторок, 28 листопада 2017 13:28

"Готові прикритися дітьми" - в "Шахтарі" прокоментували скандал з футболками АТО

"Готові прикритися дітьми" - в "Шахтарі" прокоментували скандал з футболками АТО
Палкін: "Ми знаємо, хто організатор всього цього". Фото: shakhtar.com

Проти "Шахтаря" влаштували акцію з метою завдати серйозної шкоди іміджу клубу.

Про це заявив гендиректор донеччан Сергій Палкін, коментуючи ситуацію щодо нібито відмови брати участь в акції на підтримку АТО.

"Ми достеменно знаємо, хто організатор цього заходу. Достеменно знаємо, що сьогодні деякі люди хочуть відвести нас від головної теми останнього часу - теми Маріуполя. Ось і організовуються такі заходи, щоб зганьбити наше ім'я. Найсумніше в тому, що люди не зупиняються ні перед чим і готові прикриватися дітьми, аби досягти своєї мети", - сказав Сергій Палкін.

З чого все почалося?

Раніше у телесюжеті повідомлялося, що "Шахтар" заборонив гравцям і дітям, які виходили з ними на матч проти донецького "Олімпіка", надягати футболки на підтримку воїнів АТО. Незадовго до матчу між "Олімпіком" та "Шахтарем" батьків дітей попередили, що ті повинні вийти на поле в повсякденному одязі, а не футболках акції з написом на спині "Мій тато — герой". Номінальним господарем в поєдинку вважався "Олімпік", футболісти якого також вийшли у звичайній формі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "Шахтарі" відреагували на скандал з футболками "Мій тато – герой"

Як відреагували в "Шахтарі"

"Шахтар" у відповідь підкреслив, що не був номінальним господарем поля і не міг заборонити супернику, а а також дітям вийти у футболках на підтримку воїнів АТО. Про це клуб сказав через власний прес-реліз, який пізніше спростував. Але при цьому в "Шахтарі" зазначили, що на матч 1/4 фіналу Кубка України, який відбудеться проти "Вереса" в Харкові 29 листопада, вони готові вивести дітей учасників АТО.

Реакція Федерації футболу учасників АТО

У заяві Федерації футболу учасників АТО відзначили, що "Шахтар" шантажував команду-суперника та інших учасників акції своїм можливим невиходом на матч. "Дослівно звучало так: "Якщо хтось вийде в таких футболках, то "Шахтар" не вийде на гру", - говорить президент Федерації футболу учасників АТО Руслан Руденко. При цьому зазначив, що на погоджувальній нараді команд жодних зауважень щодо акції "Мій тато — герой!" від "Шахтаря" не було.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Шахтар" погрожував не вийти на матч з "Олімпіком", якщо хтось одягне ці футболки": Федерація футболу учасників АТО

"Шахтар" зараз не коментує ці звинувачення. У клубі готують офіційну заяву.

У рамках акції "Мій тато — герой!" разом із футболістами на поле виходять діти учасників АТО в футболках з відповідним написом.

Зараз ви читаєте новину «"Готові прикритися дітьми" - в "Шахтарі" прокоментували скандал з футболками АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути