понеділок, 22 грудня 2008 15:35

Господарів ЧС-2018 і ЧС-2022 назвуть в один день

Країни, яким буде довірено право проведення чемпіонатів світу з футболу 2018-го і 2022 років, будуть названі в один день, повідомляє Бі-Бі-Сі. Рішення про одночасне оголошення країн-господинь двох мундіалей було оголошене в суботу на конгресі виконкому Міжнародної федерації футболу (ФІФА) в Японії. Організатори цих двох чемпіонатів стануть відомі в грудні 2010 року.

Сенс одночасної "роздачі" чемпіонатів полягає в тому, що якщо претендент не отримає ЧС-2018, то він "не відходячи від каси" може дістатися ЧС-2022 - якщо, звичайно, буде дотримано правило чергування континентів, яке нинішній президент ФІФА Зепп Блаттер ретельно дотримує. До речі, подібна схема успішно працює в деяких інших видах спорту - наприклад, в легкій атлетиці.

Фаворитом в боротьбі за ЧС-2018 вважається Англія, один з козирів якої - це реставрація "Уемблі". Також на цей мундіаль претендують Бельгія і Нідерланди, які разом проводили ЄВРО-2000.

Блаттер згадує в числі зацікавлених країн Японію, Китай, Мексику, США, Росію, Австралію і "можливо, Канаду". Прицінюється до проведення найбільшого футбольного форуму чотириріччя Іспанія - спільно з Португалією. У 2010 році чемпіонат світу пройде в ПАР, чотири роки опісля - в Бразилії.

Оскільки згідно одному з опитувань, кожен п"ятий українець не знає про те, що в Чемпіонат Європи з футболу 2012 року пройде в нашій країні, нагадуємо, що ЄВРО-2012 відбудеться в Україні.

sport.com.ua

Зараз ви читаєте новину «Господарів ЧС-2018 і ЧС-2022 назвуть в один день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути