Ексклюзиви
середа, 30 серпня 2017 16:42

Глава МОК розповів про умови включення кіберспорту до програми Олімпіади

Глава МОК розповів про умови включення кіберспорту до програми Олімпіади
Кіберспорт включать до Олімпіади тільки при відсутності в ньому насильства. Фото: game2day.org

Глава Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томас Бах виключив можливість включення в програму Олімпійських ігор кіберспорту, якщо його дисципліни міститимуть насильство і вбивства.

Але при цьому заявив, що спортивні симулятори можуть відповідати олімпійським цінностям, повідомляє rsport.ria.ru.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До програми Олімпійських ігор додали 15 нових дисциплін

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація, що кіберспорт може увійти до програми Олімпійських ігор вже 2024 року. Dota 2 і CS: GO є одними з найпопулярніших кібердисциплін. Ігровий процес там побудований на знищенні противника.

"Ми завжди сприяли боротьбі з насильством і дискримінацією, миру серед людей. Ці принципи не відповідають відеоіграм, в яких є насильство, вбивства і вибухи. Ми повинні провести чітку лінію. Є відеоігри, що відображають реальні види спорту, наприклад футбол або баскетбол, їхню появу в олімпійській програмі можна розглянути. Але ігри, пов'язані з насильством і кровопролиттям, - це проти олімпійських цінностей", – сказав Томас Бах.

"Навіть якщо хтось змагатиметься у віртуальному футболі або іншому спорті, це може викликати великий інтерес. Але якщо ці самі суперники в підсумку займуться спортом і в реальному житті, ми будемо навіть щасливіші", – додав він.

Раніше триразовий олімпійський чемпіон з веслування на байдарках і каное, член Міжнародного олімпійського комітету і співголова заявочного комітету Парижа Тоні Естанге заявив, що кіберспорт може увійти до програми Олімпіади-2024.

Зараз ви читаєте новину «Глава МОК розповів про умови включення кіберспорту до програми Олімпіади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути