середа, 29 жовтня 2008 15:52

Гімнастка випадково покалічила тренера збірної

Заслужений тренер Росії Ольга Стебеньова отримала страшну травму, коли проводила заняття з юними гімнастками в пензенському Палаці спорту "Буртаси".

Під час тренування у 12-річної спортсменки відірвалася рукоятка гімнастичної стрічки і потрапила в око 59-річного тренера олімпійської збірної з художньої гімнастики.

- Одна з її вихованок відпрацьовувала вправу з гімнастичною стрічкою, несподівано від стрічки відірвалася пластмасова рукоятка і, пролетівши декілька метрів, потрапила в праве око Ользі Олексіївні, яка сиділа на лавці, - говорить президент Федерації гімнастики Пензенської області Валерій Старкін.

Пошкодження ока виявилося дуже серйозним.

- У міській лікарні імені Семашко Ользі поставили діагноз "відшаровування сітківки і надрив зв"язки кришталика" і терміново прооперували, - говорить сестра Стебеньової Тетяна. - Після операції вона лягла на обстеження в Уфимський офтальмологічний центр відомого доктора Ернста Мулдашева. Медики сподіваються врятувати їй зір.

Ольга Олексіївна Стебеньова - тренер-викладач вищої категорії, заслужений тренер Росії, стаж тренерсько-викладацької роботи 39 років. Її вихованки починаючи з 1988 року входять в основний і молодіжний склад збірної Росії в групових вправах з художньої гімнастики.

Ними завойовані 3 золоті, 1 бронзова медалі на трьох (1996, 2000, 2004 років) Олімпійських іграх; 21 золота, 10 срібних, 4 бронзових медалі на чемпіонатах і Кубках світу; 20 золотих, 5 срібних і 2 бронзових медалі на чемпіонатах Європи.

LIFE.RU

Зараз ви читаєте новину «Гімнастка випадково покалічила тренера збірної». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути