Ексклюзиви
субота, 23 квітня 2011 12:26

Героїня Олімпіади-2010 у Ванкувері завершила кар'єру

Героїня Олімпіади-2010 у Ванкувері завершила кар'єру

Словенська лижниця Петра Майдіч, яка пробігла на Олімпійських іграх 2010 року в Ванкувері індивідуальну спринтерську гонку з кількома зламаними ребрами і завоювала в цій гонці бронзову медаль, завершила кар'єру. Про це повідомляє словенське інтернет-видання Siol.net. Майдіч пішла зі спорту в 31 рік.

На Олімпіаді у Ванкувері Майдіч отримала травму на тренуванні, однак вийшла на старт у спринті. З чотирма зламаними ребрами і пошкодженням легені спортсменка провела чотири забіги, і у фіналі посіла третє місце. Відразу ж після фінішу лижниця втратила свідомість.

Майдіч кілька місяців відновлювалася після травми, проте змогла повернутися в спорт. У сезоні-2010/11 словенка чотири рази виграла спринт на етапах Кубка світу і посіла перше місце в підсумковому спринтерському заліку.

За свою кар'єру Майдіч двічі ставала призером чемпіонатів світу. У 2007 році в Саппоро вона виграла срібну медаль в індивідуальному спринті, а в 2011 році в Осло - бронзу в цій же дисципліні. Єдину олімпійську нагороду спортсменка завоювала у Ванкувері.

Зараз ви читаєте новину «Героїня Олімпіади-2010 у Ванкувері завершила кар'єру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути