субота, 21 квітня 2012 10:00

Героїня гендерного скандалу виступить на Олімпіаді в Лондоні

Героїня гендерного скандалу виступить на Олімпіаді в Лондоні
Кастер Семеня квалифицировалась для участия в Олимпийских играх на дистанции 800 метров ФОТО: AFP

Бігунка з ПАР Кастер Семеня кваліфікувалася для участі в Олімпійських іграх 2012 року в Лондоні на дистанції 800 метрів, повідомляє Reuters. На місцевих змаганнях спортсменка показала на цій дистанції результат 1 хвилина 59,58 секунди (час кваліфікації становить 1 хвилину 59,9 секунди).

Відповідно до правил, встановлених Олімпійським комітетом ПАР, спортсмен повинен двічі показати достатній для відбору на Олімпіаду результат: на національних та міжнародних змаганнях. Перший результат Семеня показала на чемпіонаті світу з легкої атлетики 2011 року в Тегу, де вона виграла срібну медаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скандальна бігунка Семеня спробувала себе в ролі гламурної красуні (ФОТО)

Семеня стала популярною після того, як її перемога на чемпіонаті світу з легкої атлетики в 2009 році викликала сумніви в її статевій приналежності. Провели гендерний тест. В результаті спортсменка майже на рік була відсторонена від участі в змаганнях і повернулася у великий спорт лише влітку 2010 року. Тест підтвердив, що Семеня жінка.

Олімпіада в Лондоні почнеться 27 липня 2012 року. Олімпійською чемпіонкою на дистанції 800 метрів на даний момент є кенійська бігунка Памела Джелімо. Чемпіонкою світу - росіянка Марія Савінова.

 

Зараз ви читаєте новину «Героїня гендерного скандалу виступить на Олімпіаді в Лондоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути