четвер, 22 лютого 2024 05:30

Ф'юрі вдруге став королем надважкої ваги

 

22 лютого 2020 року на Grand Garden Arena в Лас-Вегасі, США, відбувся один із найбільш очікуваних боксерськів матчів-реваншів десятиліття. У ньому зійшлися 2 найкращі надважковаговики світу, непереможні до бою - багаторічний чемпіон світу за версією WBC, американець Деонтей Вайлдер і колишній чемпіон світу за 3 версіями, британець Тайсон Ф'юрі. Бій пройшов за тотальної переваги претендента і завершився його розгромною перемогою - технічним нокаутом в 7-му раунді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що треба знати про нового короля надважкої ваги

Суперники вперше зустрілися в грудні 2018-го. Тоді у видовищному поєдинку переконливіше виглядав британець. Але американський боксер двічі відправляв його в нокдауни і вирівняв бій. Судді зафіксували нічию, і титул WBC залишився у його володаря - Деонтея Вайлдера.

Бій-реванш був неминучий. І він пройшов трохи більш як за рік після 1-ї зустрічі. За цей час суперники встигли провести по 2 проміжні бої. Вайлдер успішно захистив титул в боях з американцем Домініком Брізілом і кубинцем Луїсом Ортісом. Ф'юрі розім'явся на німцеві Тому Шварцу і шведові Отто Валліну.

На кону в матчі-реванші стояв титул WBC, вакантні титули журналу The Ring і лінійного чемпіона світу.

Американський боксер двічі відправляв його в нокдауни і вирівняв бій

Повторний бій вийшов несподівано одностороннім. Ф'юрі декласував Вайлдера. Претендент володів ініціативою з 1-го раунду, контролював дистанцію хорошою роботою передньою рукою, добре рухався, діяв різноманітно, різко й агресивно. З 3-го раунду чемпіон виглядав приреченим. У кінці цього раунду він побував у нокдауні – правда після удару по потилиці. У 5-му ще раз йому було відраховано нокдаун після удару по корпусу. А в 7-му чергову атаку британця перервали секунданти Вайлдера – вони викинули в ринг білий рушник.

Для Вайлдера це була 1-ша поразка в кар'єрі - при 42 перемогах, 41 нокауті та 1 нічиїй. Ф'юрі здобув 30-ту перемогу, 21-шу нокаутом при 1 нічиїй. Він став дворазовим чемпіоном світу у надважкій вазі. Уперше піднявся на вершину королівської ваги в листопаді 2015-го, коли сенсаційно переміг Володимира Кличка.

Від часу очної зустрічі Ф'юрі і Вайлдер в ринг більше не виходили.

Зараз ви читаєте новину «Ф'юрі вдруге став королем надважкої ваги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути