Ексклюзиви
субота, 12 серпня 2017 19:53

Футбольна громадськість Маріуполя написала звернення до Президента

Футбольна громадськість Маріуполя написала звернення до Президента
Маріупольці відкидають звинувачення у сепаратизмі. Фото: Facebook

Футбольна громадськість Маріуполя написала Відкрите звернення до керівництва країни.

Ми звертаємося до Президента України, прем'єр-міністра, керівництва ФФУ, МВС і СБУ.

Сьогодні наше місто свідомо позбавляють футболу. У політичній площині те, що Маріуполь — це Україна, начебто не викликає дискусій. Але провокації розпочалися там, де не чекали. Спочатку футбольний клуб "Динамо" протягом місяця відмовляється їхати на гру з нашою командою.

Це при тому, що ФК "Маріуполь" провів вже 2 домашні зустрічі і в інших команд подібних побоювань не спостерігалося. Тепер же в мережі поширилося лист батьків ДЮСШ "Динамо", які просять керівництво країни перенести матч проти одноліток з Маріуполя на нейтральне поле.

Буквально відразу за юнаками, повинні грати команди U-19, потім дублери і, 26 серпня — основні склади команд. Ми переконані, що лист — це провокація, щоб зірвати головний матч "Маріуполь" - "Динамо".

Керівництво столичного клубу розпалює пристрасті буквально з дня публікації календаря сезону 17\18. Публікуються відповіді від СБУ від 29 червня та МВС від 21 липня, де йдеться про ризики, пов'язаних з проведенням матчу. Однак на що нам орієнтуватися і як зрозуміти чітку позицію держав, якщо 25 липня перший заступник голови Нацполіції В'ячеслав Аброськін чітко заявив:"Повернення великого футболу в Маріуполь - це вже не спортивний питання, це прояв громадянської позиції. Приїзд футболістів у прифронтовій місто - це підтримка і жителів, і військових. І тут не може бути коливань і дискусій. Матчі Прем'єр-ліги в Маріуполі - це буде наша невійськова перемога над окупантом і будь-які пояснення зайві".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Футбол у Маріуполі – кого візьмуть "на слабО"?

Так само дивним нам здається і таке неприкрите "розгойдування човна" з боку "Динамо". Команда в минулому році грала на стадіоні "Іллічівець". Ніяких питань не виникало, хоча ситуація навколо Маріуполя була більш напруженою.

Якщо ж говорити про футбольної площині, то жодного скандалу і жодної провокації на стадіоні у Маріуполі за минулий рік не було. У свою чергу на НСК "Олімпійський" під час матчів "Динамо" були і побиття фанатів гостей, і заборонена нацистська символіка, за якою клуб штрафували як УЄФА, так і в ФФУ. Тому, в плані безпеки для гравців і вболівальників, киянам варто було б повчитися у нас, а не побоюватися.

Ми просимо керівництво країни, Президента ФФУ, правоохоронні органи якомога швидше розставити всі крапки в цьому питанні і оголосити свою позицію. Ми вже не знаємо, що думати. "Динамо" показує відписки від органів про небезпеку проведення матчу, в теж час вищі чини Нацполиции заявляють про обов'язковість проведення матчів у Маріуполі.

Нашому місту закидають сепаратизм, хоча на вікнах кожного будинку з балконів звисають українські прапори. У той же час старший брат Ігоря Суркіса, віце-президент УЄФА їздить з Віктором Медведчуком у резиденцію Путіна і консультує його частині проведення ЧС-2018 в Росії. Може відмова саме цього клубу і пов'язаний з останнім обставиною? І хто тоді, в даному випадку, підриває цілісність країни?

Приїзд такого клубу, як "Динамо" - свято для нашого міста. Подвійно приємно спостерігати за грою хлопців, які також є представниками національної збірної, за яку ми щиро переживаємо!

Однак зневага до Маріуполю залишає неприємний осад. Ми безмежно вдячні нашим воїнам за те, що вони зберігають мир і спокій в Маріуполі. На щастя, гуркіт вибухів усе рідше доноситься до нас.

Але час для міста дуже не просте. І футбол сьогодні — один з факторів згуртування. І бажаючи позбавити нас великого футболу, не можна називатися патріотами! Схоже це все на футбольний сепаратизм!

Проводити футбольні матчі в Маріуполі безпечно, а футболістам і вболівальникам безпеку гарантовано. У цьому запевнив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, написавши відповідний пост на своїй сторінці в соцмережі.

Зараз ви читаєте новину «Футбольна громадськість Маріуполя написала звернення до Президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути