середа, 03 лютого 2010 14:43

Фурсенко став новим президентом російського футбольного союзу

Фурсенко став новим президентом російського футбольного союзу

Президентом Російського футбольного союзу (РФС) вибраний колишній президент пітерського "Зеніту" Сергій Фурсенко. Про це повідомляє сайт видання "Советский спорт". За Фурсенка віддали свої голоси 98 делегатів конференції РФС. За іншого кандидата - голову Фонду розвитку футболу Алішера Амінова - віддано 11 голосів. Ще один делегат утримався.

Спочатку на пост президента РФС претендували три кандидати, але голова Федерації футболу Ульяновської області Сергій Кузьмін відмовився від участі у виборах на користь Фурсенка.

Пост президента РФС став вакантним у листопаді 2009 року, коли у відставку пішов Віталій Мутко. Мутко, який обіймає посаду міністра спорту, туризму і молодіжної політики РФ, виконав розпорядження президента країни Дмитра Медведєва, який заявив, що державні чиновники не повинні очолювати спортивні федерації. У своїй доповіді на конференції РФС Мутко заявив, що ще п"ять років він "морально" буде президентом РФС.

Фурсенко, виступаючи на конференції РФС, сказав, що метою цієї організації повинна бути перемога збірної Росії на чемпіонаті світу 2018 року. Для цього, за словами колишнього президента "Зеніту", в Росії необхідно "виховати покоління переможців".

За матеріалами Лента

Зараз ви читаєте новину «Фурсенко став новим президентом російського футбольного союзу ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути