пʼятниця, 17 квітня 2020 21:00

Фінансове становище "Барселони" викликає паніку

Фінансове становище "Барселони" викликає паніку
Попри всі негаразди Ліонель Мессі залишається символом "Барселони". Фото: Reuters

"Барселона" - найкраща футбольна команда нульових років - у кризі. Мессі конфліктує з спортивним директором, Хаві відмовився стати головним тренером, шість віце-президентів написали заяву на звільнення за власним бажанням.

- Звісно, такі проблеми не додають престижу "Барсі", - каже Сергій Куванжи, оглядач іспанського футболу на інтернет-порталі sportarena.com. - Вони принижують її образ – "Більше, ніж клуба". Є думка, що президент "Барси" Хосеп Бартомеу знищує як футбол команди, так і фінансову стабільність клубу.

На "Камп Ноу" вже спостерігаються економічні проблеми, а ситуація з коронавірусом їх тільки загострює. Річ у тому, що у "Барси" - найбільша зарплатна відомість серед усіх клубів Іспанії. Вона дорівнює 671 млн євро – це на 30 млн більше, ніж у "Реала". Крім цього, "Барселона" вже знизила зарплати гравців на 70%, цього поки достатньо.

У "Барси" - найбільша зарплатна відомість серед усіх клубів Іспанії. Вона дорівнює 671 мільйону євро – це на 30 мільйонів більше, ніж у "Реала"

Що буде із клубом?

- В каталонських ЗМІ вже наявна паніка стосовно фінансового благополуччя клубу. Так, газета Sport взагалі вийшла з інсайдом, що влітку планується великий розпродаж гравців.

Мова йде про Артуро Відаля, Самуеля Умтіті, Нето, Мартіна Брейтуейта, Карлеса Аленью, Антуана Грізманна та Івана Ракітича. Зрозуміло, що треба якось виживати.

А ще боси "Барселони" мріють про те, щоб повернути на "Камп Ноу" Неймара та замінити ветерана Луїса Суареса на Лаутаро Мартінеса, який дуже добре виглядає в матчах за "Інтер".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишній лідер "Барселони" заявив, що хотів заразитися коронавірусом

Бек: 2021-го плануються вибори президента "Барселони". Головний претендент на посаду – 46-річний Віктор Фонт. Бартомеу – 57. Він керує з 2014-го. У сезоні 2014/15 "Барселона" виграла всі основні трофеї – чемпіонат та Кубок Іспанії, Лігу чемпіонів

Зараз ви читаєте новину «Фінансове становище "Барселони" викликає паніку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути