Ексклюзиви
середа, 16 травня 2018 20:11

Фінал Ліги Європи: шлях "Марселя" та "Атлетико"

Фінал Ліги Європи: шлях "Марселя" та "Атлетико"
Фінал Ліги Європи відбудеться у французькому Ліоні. Фото: УЄФА

У фіналі Ліги Європи, який відбудеться у французькому Ліоні, "Атлетико" спробує взяти гору над "Марселем".

Gazeta.ua пропонує згадати шлях суперників до вирішального матчу.

"Атлетико" потрапив у складну групу Ліги чемпіонів разом з "Ромою" та "Челсі", однак не ці суперники стали на шляху у мадридців. Скромний "Карабах" зумів двічі відібрати очки у підопічних Дієго Сімеоне (1:1 та 0:0), які в підсумку посіли третю сходинку.

В 1/16 Ліги Європи іспанці, за великим рахунком, не помітили "Копенгаген", здобувши перемоги в обох зустрічах (1:0 і 4:1), в наступній стадії також не мали проблем з московським "Локомотивом", відверто знищивши суперника - 8:1 за сумою двох матчів.

У чвертьфіналі на "Атлетико" чекало випробування "Спортингом", який багато втратив у першому матчі, поступившись - 0:2. Перемога в повторній грі (1:0) залишила португальців за бортом турніру.

Найважчий іспит довелося пройти "Атлетико" у півфіналі, де жереб звів їх з "Арсеналом". Для лондонців справою честі було гідно протистояти супернику, адже це був останній шанс Арсена Венгера здобути євротрофей з "канонірами". У Лондоні господарі 80 хвилин (після вилучення Врсалько) діяли в більшості, однак наприкінці примудрилися пропустити і зіграти внічию - 1:1. У рідних стінах "Атлетико" виглядав переконливо, здолав англійців - 1:0 і справедливо завоював путівку у фінал.

"Марсель" посів друге місце в групі Лігу Європи із "Зальцбургом" і пробився в 1/16 фіналу турніру, де за сумою двох матчів здолав "Брагу" (3:1).

В 1/8 фіналу французи двічі переміг іспанський "Атлетик" (3:1 і 2:1), а в чвертьфіналі здолав "Лейпциг" (0:1 і 5:2).

Стартовий матч у півфінал зі старим знайомим "Зальцбургом" видався вдалим - "Марсель" переміг з рахунком 2:0, однак у повторному матчі основний час завершився з таким само рахунком і лише в компенсований час марсельці зуміли забити рятівний м'яч. У цьому матчі експерти відзначили дуже суперечливе суддівство російської бригади арбітрів на чолі з Сергієм Карасьовим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фінал Ліги Європи: експерт пояснив, чи варто чекати видовища

Матч між "Марселем" та "Атлетико" розпочнеться о 21:45. Gazeta.ua проведе онлайн трансляцію матчу.

Зараз ви читаєте новину «Фінал Ліги Європи: шлях "Марселя" та "Атлетико"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути