субота, 26 травня 2018 12:46

Фінал Ліги чемпіонів судитиме колишній директор м'ясокомбінату

Фінал Ліги чемпіонів судитиме колишній директор м'ясокомбінату
Арбітр фіналу ЛЧ Мілорад Мажич.

Головний арбітр фінального матчу Ліги чемпіонів між "Реалом" і "Ліверпулем" сербський арбітр - Мілорад Мажич.

Коли арбітру надана честь провести фінальний матч Ліги чемпіонів – це визнання заслуг його в суддівській кар'єрі і поточному сезоні. Мілорад Мажич народився 23.03.1973 в місті Врбас (Сербія). Основна професія – директор компанії з переробки м'яса. Отримав статус арбітра ФІФА в 2009-му році.

З 2009-го року залучається до суддівства Європейських клубних турнірів, дебютував з матчу відбіркового раунду Ліги Європи УЄФА 2009/10 "Лланеллі" і "Мотеруелл" (0:3). У 2013-му році судив півфінальний матч Ліги Європи УЄФА 2012/13 між клубами "Фенербахче" і "Бенфіка" (1:0).

В Україні бував тричі. При чому судив на трьох різних стадіонах: "Оболонь" - "Динамо" - "Олімпійський".

У 2010 на стадіоні "Оболонь" вивів на поле молодіжні збірні України та Франції (2:2). Через рік на стадіоні "Динамо" ім. Валерія Лобановського обслуговував матч "Динамо"-"Бешикташ"(1:0). А вже в 2015 судив матч на головній арені столиці. У відбірковому матчі зустрічались Україна та Іспанія (0:1)

І ось тепер, 8 років після першого приїзду, 45-річний арбітр знову в Києві. У фіналі Ліги чемпіонів на знайомому йому НСК "Олімпійський" розсудить грандів європейського футболу "Реал" - "Ліверпуль". У поточному сезоні провів 5 матчів в Лізі чемпіонів і 2 матчі в Лізі Європи. Що цікаво, в цих іграх він не показав жодної червоної картки, розповідає ua-football.com.

Сам арбітр розповів про свої емоції напередодні фіналу.

"Думаю, якщо ви запитаєте будь-якого європейського суддю про те, яка в нього була мрія, коли він починав кар'єру, він відповість - відсудити фінал Ліги чемпіонів.Це найважливіший клубний матч в Європі. Купа уболівальників, неймовірна атмосфера, два топ-клубу - це особливий момент, і я пишаюся, що візьму в ньому участь разом з своєю бригадою.Ми зосередимося на підготовці та концентрації на грі. Дуже важливо добре почати гру - це додає впевненості на весь матч.Ми також готуємося, вивчаючи тактику команд і характеристики окремих гравців. УЄФА вважає це вкрай важливим, і для суддів це безцінна інформація ", - сказав Мажич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Тиск робить нас кращими" - передматчеві коментарі тренерів-фіналістів ЛЧ

Фінал Ліги чемпонів відбудеться сьогодні о 21:45. За Годину до матчу Gazeta.ua розпочне онлайн трансляцію поєдинку

Зараз ви читаєте новину «Фінал Ліги чемпіонів судитиме колишній директор м'ясокомбінату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути