пʼятниця, 26 листопада 2010 08:41

Фінал Ліги Чемпіонів отримав емблему з двома левами (ФОТО)

 

Емблему фіналу Ліги чемпіонів УЄФА у великому залі стадіону "Уемблі" урочисто представив посол фіналу Гарі Лінекер. Компанію колишньому нападаючому збірної Англії склали представники УЄФА, Футбольної асоціації Англії (ФАА) і адміністрації Великого Лондона.

Відтоді, як Кубок європейських чемпіонів поступився місцем Лізі чемпіонів УЄФА, у стінах однієї з головних пам'яток Лондона жодного разу не проходив вирішальний матч. Перший після реконструкції легендарного "Уемблі" фінал найпрестижнішого єврокубка відбудеться тут 28 травня 2011 року. Цими ж днями у столиці Англії проходитиме щорічний Фестиваль чемпіонів, приурочений до свята футболу.

Виступаючи на презентації, директор УЄФА зі змагань Джорджо Маркетті зазначив: "Приймати вирішальний поєдинок Ліги чемпіонів - велика честь. У той же час фінал повинен певним чином асоціюватися з країною, в якій він проходить. Це в першу чергу відноситься до символіки матчу".

На логотипі зображено геральдичний хрест, що відображає культурну спадщину англійської столиці. У свою чергу центральним елементом хреста виступає Кубок європейських чемпіонів. Сучасний дизайн емблеми також відображає міжнародну репутацію Лондона як міста для творчості. Навколо трофея зображені два леви, яких часто можна побачити на пам'ятниках, металевих огорожах і малюнках по всьому місту. Леви символізують дві команди, що борються за звання найсильнішої на континенті.

Колишній капітан збірної Англії Гарі Лінекер, який відзначився 25 голами на легендарній арені у всіх змаганнях, виокремив на емблемі англійських левів, а також зізнався: "Це прекрасно, що фінал знову повернувся на "Уемблі". Ліга чемпіонів - великий турнір, в якому виступають найкращі світові виконавці, а у фіналі зійдуться найдостойніші з них".

Генеральний секретар ФАА Алекс Хорн додав: "Ми дуже раді, що маємо можливість приймати цьогорічний фінал. Головний поєдинок Ліги чемпіонів - чи не найвизначніша подія у футбольному світі. А "Уемблі" був збудований, аби приймати великі матчі. Це визначний момент для нас і ми будемо наполегливо працювати, щоб лондонський фінал справді запам'ятався шанувальникам футболу".

Оновлений "Уемблі" прийме вирішальну зустріч найпрестижнішого клубного турніру Європи в рекордний шостий раз. З моменту останнього фіналу, що проходив тут у 1992 році, арена повністю змінилася.

Після реконструкції новий "Уемблі" відкрився у 2007 році. Замість двох веж, які символізували арену, з'явилася арка, що є не менш привабливим символом нової спортивної споруди. Оновлений стадіон вміщує 90 тисяч глядачів і є ідеальним місцем для проведення фіналу одного з найпопулярніших турнірів світу. Як і раніше, на ньому проходять домашні матчі збірної Англії та фінали національного кубку. "Уемблі" - п'ятнадцята арена, яка прийме фінал Ліги чемпіонів.

UEFA

Зараз ви читаєте новину «Фінал Ліги Чемпіонів отримав емблему з двома левами (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути