четвер, 14 лютого 2013 19:45

ФІФА визнає гравців чемпіонату СНД поза законом

ФІФА визнає гравців чемпіонату СНД поза законом
Фото: podrobnosti.ua

Консультант ФІФА в країнах Східної Європи та Центральної Азії Валерій Чухрій висловив упевненість, що ФІФА не визнає об'єднаний чемпіонат СНД, якщо він все-таки буде організований.

Нагадаємо, вчора Федерація футболу України виступила проти ідеї нової першості.

У випадку, якщо клуби, зацікавлені, припустимо, у високих бонусах, таки влаштують комерційний чемпіонат СНД, незважаючи на думку як міжнародних інстанцій, так і національних федерацій, то будуть "поза законом".

"ФІФА оголосить їх поза законом. Вони будуть змагатися тільки між собою, але не зможуть брати участь в змаганнях під егідою ФІФА. Як і виступаючі за ці клуби футболісти, які, таким чином, будуть не вправі грати за збірні. Адже всі зареєстровані, ведеться облік.

Та й прецедент є. ФІФА визнає міні-футбол, який офіційно зветься футзалом, але не інший різновид футзалу (в якому дозволені підкати, а м'яч накачаний так, що майже не відскакує від підлоги). Клуби та футболісти, які практикують цей різновид, знаходяться у ФІФА під забороною", - зазначив Чухрій.

Зараз ви читаєте новину «ФІФА визнає гравців чемпіонату СНД поза законом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути