Ексклюзиви
пʼятниця, 24 квітня 2009 17:37

ФІФА розповість про "Дніпро" всьому світу (ФОТО)
9

Андрій Русол
Фото: fcdnipro.ua
Віталій Дєнісов
Володимир Безсонов

У ці дні в Дніпропетровську знаходиться знімальна група телепрограми FIFA Futbol Mundial - офіційного тележурналу ФІФА, що виходить щонеділі в більш ніж 100 країнах світу, у тому числі і в Україні. Цю програму роблять в Англії, а об"єктом її інтересу є футбольні клуби, яскраві особи, великі події.


Асистент продюсера Річард Мілвей і оператор Пітер Маллінс збирають різноманітний матеріал про наш клуб з тим, щоб один з найближчих випусків програми був присвячений "Дніпру". Наша команда буде першою представницею України на "сторінках" журналу FIFA Futbol Mundial. Автори програми приділять увагу славній історії клубу, його нинішнім амбіціям і високому рівню розвитку інфраструктури.


Розкрити тему журналістам допоможуть тренери "Дніпра" Володимир Безсонов, Євген Шахов і гравці нашої команди Андрій Русол, Максим Калініченко, Віталій Дєнісов. Телеглядачів чекає не тільки знайомство з ними, але і екскурсія по навчально-тренувальній базі, яку провели футболісти. Зрозуміло, велику увагу англійських телевізійників привернула і "Дніпро-Арена".


За три дні перебування в Дніпропетровську знімальній групі Futbol Mundial потрібно встигнути багато що. Вчора вони відвідали базу нашого клубу, поспілкувалися з гравцями і тренерами, а сьогодні і завтра їх чекає зйомка стадіону, визначних пам"яток Дніпропетровська і матчу "Дніпро" - "Арсенал".


Вчорашній день вийшов, напевно, найбільш напруженим - наші гості зняли декілька годин матеріалу. Після закінчення трудового дня ми поставили декілька питань Річарду Мілвею.

- Річард, чим вашу програму привернуло "Дніпро"?

- У багатьох людей з українським футболом асоціюється тільки київське "Динамо". Ще деякі, можливо, знають "Шахтар". Люди повинні знати, що в цій країні є і інші великі клуби з багатою історією, добре розвиненою інфраструктурою. Тим більше це важливо в світлі Євро-2012, що наближається. Дуже цікаво поглянути на місто, яке готується до цього турніру. Загалом, ми хочемо розширити погляд людей на український футбол.

- Чи виправдалися ваші очікування, пов"язані з поїздкою?

- Так! Ваші гравці і тренер просто чудові! Іноді з гравцями важко спілкуватися, але тут хлопці дуже доброзичливі, вони дуже нам допомогли. Дуже приємне враження залишила інфраструктура клубу, тренувальна база прекрасна.

- Які поїздки з минулого досвіду запам"яталися вам найбільше?

- Для мене незабутньою залишиться поїздка до Владивостока. Це було дуже цікаве і в чомусь дивне відрядження. Ми з командою їздили на матч до Москви - 9 годин в повітрі. Це було щось. Також можу виділити Катар - це місце дуже відрізнялося від всього, що я бачив раніше. Дуже цікаво було в Японії.

Після завершення зйомок журналісти повернуться до Англії, де продовжать підготовку програми. У ефір випуск FIFA Futbol Mundial, присвячений "Дніпру", вийде орієнтувно за два тижні. Точну дату виходу, і на яких телеканалах ви зможете його побачити, ми повідомимо додатково.

ФК "Дніпро"

Зараз ви читаєте новину «ФІФА розповість про "Дніпро" всьому світу (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути