понеділок, 01 лютого 2010 15:55

ФФУ відмовилася створювати незалежну колегію арбітрів - "комерсантів"

ФФУ відмовилася створювати незалежну колегію арбітрів - "комерсантів"

Виконком ФФУ відмовив Прем"єр-лізі у створенні ТзОВ "Колегія арбітрів професійного футболу України", повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

Пропозиції об"єднання під керівництвом Віталія Данилова суперечать статуту ФІФА. Про це йдеться у листі генсека ФІФА

Григорій Суркіс запропонував ПФЛ і ПЛ розглянути пропозицію щодо підвищення зарплат арбітрам з метою уникнення хабарництва

Крім того, віце-президент ФФУ Сергій Стороженко назвав форму незалежної колегії "верхом цинізму", адже ТзОВ - це комерційна структура, а судді стануть комерсантами.

Стороженко сказав, що якщо ПЛ хоче звертатись в УЄФА та ФІФА, то хай звертаються куди хочуть, бо лише ФФУ має право на таке звернення. Його слова в унісон повторив і Григорій Суркіс. На його переконання, Данилов може звертатись хоч в ООН.

Перед цими словами Данилов заявив, що ФФУ зробило помилку у перекладі надісланого проекту колегії від ФФУ до ФІФА. Проект створювала робоча група під керівництвом екс-арбітра Василя Мельничука. Вони доопрацюють і відправлять у ФІФА свій проект колегії.

На думку Данилова, каменем спотикання стало визначення самого інституту незалежного арбітражу. Краще вживати термін рівновіддалена організація.

Отже, судді на матчі й надалі будуть призначатися колегією арбітрів ФФУ.

Виконкому ФФУ 1 лютого залишилось обрати тренера збірної. Кандидати на пост наставника представлять свої програми за закритими дверима. Потім відбудеться відкрите голосування, та брифінг обраного наставника.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «ФФУ відмовилася створювати незалежну колегію арбітрів - "комерсантів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути