Ексклюзиви
неділя, 26 квітня 2009 12:32

Федотенко допоміг "Піттсбургу" вийти в 1/4 Кубка Стенлі

Федотенко допоміг "Піттсбургу" вийти в 1/4 Кубка Стенлі

Клуб НХЛ "Піттсбург Пінгвінс", за який виступає росіянин Євген Малкін, вийшов в 1/4 фіналу Кубка Стенлі. У серії 1/8 фіналу "Піттсбург" здобув перемогу над "Філадельфією Флайєрс" з рахунком 4:2. В останньому матчі цього протистояння, який відбувся в ніч з 25 на 26 квітня, хокеїсти "Пінгвінс" виявилися сильнішими за своїх суперників і упевнено обіграли їх 5:3.

Федотенко закинув шайбу і віддав результативну передачу

Відзначимо, що рахунок в матчі відкрила команда з Філадельфії: за дві з половиною хвилини до кінця першого періоду голкіпера "Пінгвінс" Марка Андре Флері засмутив ветеран НХЛ форвард "Флайєрс" Майк Набл. Ще через хвилину "Філадельфія" збільшила відставання в рахунку. На початку другої двадцятихвилинки "Піттсбург" залишився в меншості, яка дозволила "Флайєрс" забити третю шайбу.

Проте по ходу другого і третього періодів "Піттсбургу" вдалося не тільки відігратися, але і вийти вперед. Малкін, який був визнаний першою зіркою матчу, записав на свій рахунок дві результативні передачі, а його партнер по команді російський захисник Сергій Гончар відзначився голом в третьому періоді. Капітан "Пінгвінс" канадський форвард Сідні Кросбі забив дві шайби у ворота суперника.

Особливо приємно, що форвард "Пінгвінів" Руслан Федотенко також приклав свою ключку до перемоги команди. Спочатку українець відзначився закинутою шайбою - першою в нинішньому розіграші Кубка Стенлі, а потім виступив в ролі асистента.

Також в ніч з 25 на 26 квітня відбулися ще дві зустрічі в рамках 1/8 фіналу плей-офф НХЛ. Клуб "Сан-Хосе Шаркс" в овертаймі переграв "Анахайм Дакс". Зустріч завершилася з рахунком 3:2 на користь "Сан-Хосе", проте в серії як і раніше лідирує "Анахайм" - 3:2. Російський воротар "Сан-Хосе" Євген Набоков по ходу гри відбив 23 з 25 кидків. Інший голкіпер з Росії, Микола Хабібулін, допоміг своїй команді "Чікаго Блекхокс" упевнено перемогти "Калгарі Флеймс" - 5:1. "Чікаго" веде в серії з рахунком 3:2.

Кубок Стенлі

25 квітня

"Філадельфія" - "Піттсбург" - 3:5 (рахунок серії - 2:4)

"Чікаго" - "Калгарі" - 5:1 (3:2)

"Сан-Хосе" - "Анахайм" - 3:2 ОТ (2:3)

За матеріалами lenta.ru, terrikon.dn.ua

Зараз ви читаєте новину «Федотенко допоміг "Піттсбургу" вийти в 1/4 Кубка Стенлі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути