середа, 25 листопада 2009 11:40

Федерер закінчить сезон на першій позиції рейтингу

Федерер закінчить сезон на першій позиції рейтингу

Швейцарський тенісист Роже Федерер достроково забезпечив собі звання першої ракетки світу за підсумками 2009 року, повідомляє Reuters.

Це стало зрозумілим після перемоги Федерера над британцем Енді Марреєм (3:6, 6:3, 6:1), здобутої швейцарцем увечері у вівторок, 24 листопада, на підсумковому турнірі в Лондоні.

Федерер завершить рік у ранзі першої ракетки світу в п"ятий раз. Частіше за швейцарця це вдавалося зробити тільки американцеві Піту Сампрасу, який шість разів завершував рік на першому місці в світовому рейтингу.

На підсумковому турнірі 2009 Федерер, який виступає в групі А, виграв два перших матчі. До перемоги над Марреєм він взяв гору над іспанцем Фернандо Вердаско. В іншому матчі, що відбувся 24 листопада, аргентинець Хуан Мартін дель Потро переміг Вердаско в трьох сетах.

Таким чином, після двох турів у Федерера дві перемоги, у дель Потро і Маррея - по одній перемозі та поразці, у Вердаско - дві поразки. Як відзначає Reuters, жоден із тенісистів не втратив шанси на вихід до півфіналу.

У групі В підсумкового турніру виступають Рафаель Надаль, Новак Джокович, Микола Давиденко та Робін Седерлінг. У першому турі Надаль програв Седерлінгу, а Джокович узяв гору над Давиденко.

lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Федерер закінчить сезон на першій позиції рейтингу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути