понеділок, 26 листопада 2012 16:01

Федченко в грудні проведе в Черкасах титульний бій

Федченко в грудні проведе в Черкасах титульний бій
Федченко доставив Маркесу чимало клопоту. Фото: k2ukraine.com

15 грудня 2012 в черкаському СК "Будівельник" відбудеться вечір боксу, головним поєдинком якого стане бій Сергія Федченка (31-2, 14 КО) з Азад Азізовим (26-3-2, 16) з Німеччини

На кону двобою стоятиме вакантний титул чемпіона Європи за версією WBO у суперлегкій вазі.

Свій останній поєдинок Сергій Федченко провів у жовтні цього року в київському Палаці спорту, здобувши перемогу над грузинським боксером Нугзар Маргелашвілі (24-19, 11 КО) технічним нокаутом у п'ятому раунді. У послужному списку Федченка перемоги над таким сильним суперники, як американець ДеМаркус "Чоп-Чоп" Корлі і француз Віллі Блейн. Найбільш значимий бій у кар'єрі українця відбувся в квітні 2012 року проти легендарного Хуана Мануеля Маркеса за титул тимчасового чемпіона за версією WBO. Всупереч невтішним прогнозам більшості експертів, українець не тільки гідно протримався проти знаменитого нокаутера всі відведені 12 раундів, але й створив суперникові чимало перешкод на шляху до перемоги.

Нинішній суперник Федченка азербайджанець Азад Азізов не раз перетинався в рингу з представниками нашої країни і здобував перемогу. У другому за рахунком професійному бою Азад виграв за очками у свого співвітчизника Агалі Алишева, який незабаром після цього перебереться в Україну. Через деякий час Азізов завдав поразки технічним нокаутом донецькому боксерові Станіславу Мердову, який не знає поразок. Нарешті, навесні минулого року від кулаків азербайджанця постраждав ще один відомий український боксер: в бою за титул інтерконтинентального чемпіона IBO Азад виграв одноголосним рішенням суддів у київського легковаговика Валентина Куца.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Син Маркеса 2 години чекав, аби взяти автограф у Федченка" – Красюк

Крім цього в послужному списку Азізова перемоги над Педро Верду, Славіміром Землевічем, Нассером Атумані, Кахою Аветісяном. В останній раз Азад виходив у ринг у травні цього року в Німеччині, достроково перемігши Рене Махлінга. В активі Азізова - пояс інтернаціонального чемпіона IBO, титул чемпіона Європи за версією IBF у першій напівсередній вазі, а також титули інтерконтинентального і інтернаціонального чемпіонів IBO, PABA interim і GBC в легкій вазі.

У рамках вечора боксу в Черкасах в андеркарді свої бої проведуть: В'ячеслав Узєлков, Мамед Ядгаров, Віктор Плотніков, Андрій Руденко, Дмитро Нікулін, Валентин Головко, Вадим Новопашин та інші.

Трансляція поєдинку відбудеться в суботу, 15 грудня 2012 року, о 23:00 на телеканалі "Інтер".

Зараз ви читаєте новину «Федченко в грудні проведе в Черкасах титульний бій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути