Ексклюзиви
вівторок, 28 квітня 2020 16:34

Фанати виклали понад мільярд за бій Кличка і Джошуа

Фанати виклали понад мільярд за бій Кличка і Джошуа
Бій проти Ентоні Джошуа став останнім для Володимира Кличка( праворуч) в професійній кар'єрі. Фото:Reuters

29 квітня 2017 року у Лондоні на переповненому 90-тисячному стадіоні "Вемблі" відбувся поєдинок між британцем Ентоні Джошуа і українцем Володимиром Кличком.

Трансляцію мегафайту на Sky Sports визнали найкращою спортивною подією Великої Британії 2017 року. Паралельно було встановлено рекорд в історії Sky Sports за кількістю проданих трансляцій. Трансляції у форматі pay-per-view (плати і дивись) купили 1 532 тис. телеглядачів. Трансляція коштувала 19,95 фунтів стерлінгів. Тобто, виручка тільки з продажу телеправ із цього поєдинку на території Туманного Альбіону склала понад 1 млрд грн, пише mixsport.pro

Вся ця сума дістається командам боксерів. У форматі платних трансляцій у професійному боксі зазвичай працює формула "50 на 50". Тобто, 50% із проданих трансляцій залишається на телеканалі-трансляторі, якій промотує майбутній мегафайт і вкладається в його розкрутку, друга половина виплачується організаторам бою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський боксер не захотів битися з Віталієм Кличком за $3 млн

Бій Володимира Кличка проти Ентоні Джошуа - боксерський чемпіонський об'єднавчий поєдинок у суперважкій вазі, на кону якого стояли титули WBA super, IBF, IBO. Джошуа здобув перемогу нокаутом у 11-му раунді. Цей бій став останнім для Володимира Кличка у професійній кар'єрі.

Зараз ви читаєте новину «Фанати виклали понад мільярд за бій Кличка і Джошуа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути