четвер, 09 квітня 2009 12:51

Фахівці: "Динамо" буде легше з ПСЖ, ніж "Шахтарю" з "Марселем"

Фахівці: "Динамо" буде легше з ПСЖ, ніж "Шахтарю" з "Марселем"

Сьогодні провідні українські клуби - "Динамо" і "Шахтар" - зіграють перші матчі 1/4 фіналу Кубка УЄФА. Динамівців в Парижі проекзаменує місцевий клуб - "ПСЖ", а в гості до "Шахтаря" до Донецька завітає ще один французький колектив - "Марсель". У майбутніх поєдинках кияни і донеччани, на думку фахівців, не повинні допустити грубих промахів.

Олександр СЕВІДОВ, колишній головний тренер донецького "Металурга":

"Шахтар" - "Марсель" - 1:0

"ПСЖ" - "Динамо" - 1:2

- На даний момент є всі передумови для подальшого просування наших клубів в Кубку УЄФА. Навряд чи на цьому етапі розіграшу наставники - Юрій Сьомін і Мірча Луческу - допустять які-небудь грубі промахи в підготовці своїх команд. Хоча результат в останньому турі у гірників і динамівців вийшов діаметрально протилежним. "Шахтареві" після поразки в Запоріжжі в психологічному плані буде особливе непросто - може позначитися і невдоволення уболівальників і пригнічений настрій самих футболістів.

Проте на чвертьфінал Кубка УЄФА потрібно зібратися! Донеччани в поєдинку з ЦСКА вже довели, що уміють досягати необхідного результату в протистоянні з сильним суперником і зберігати свої ворота на замку. Для "Шахтаря" важливо також в домашньому матчі зробити хорошу різницю м"ячів.

У киян ситуація простіша - команда Сьоміна грає могутньо в атаці, упевнено лідирує в чемпіонаті. Для динамівців головне - забити на виїзді. Думаю, що це реально. Щодо травми Михалика відзначу: у такому клубі, як "Динамо", йому повинна знайтися заміна. Звичайно, одночасна втрата і Діакате і Михалика украй неприємна, але зараз всі футболісти "біло-синіх" на ходу, і вибір у тренерського штабу є.

Олег ЯЩУК, форвард "Серкль-Брюгге":

"Шахтар" - Марсель"- 2:1

"ПСЖ"- "Динамо" - 1:1

- Не дивлячись на те, що "Шахтар" в чемпіонаті програв, донеччани володіють необхідним класом, щоб в Європі в найважливіший момент зібратися і отримати перемогу з потрібним рахунком. Колектив, який пройшов "Тоттенхем" і московський ЦСКА, здатний вибити з Кубка УЄФА і французький "Марсель".

Повірте, я добре знаю манеру гри команд з Франції. Дивлюся багато матчів по телевізору, на деякі поєдинки, коли дозволяє час, прагну обов"язково вибратися. Благо їхати недалеко. Тому хочу порадити гірникам діяти сміливіше, не зловживати зайвими технічними прийомами - французи і самі уміло і багато тримають м"яч, а ось тих, хто надміру возиться з шкіряним, вони зустрічають жорстко, відбирають і швидко контратакують..

І "Динамо" і "Шахтареві" необхідно гранично уважно зіграти в своєму штрафному майданчику і на ближніх її підступах, оскільки опоненти наших клубів добре б"ють з середніх і дальніх дистанцій. А що стосується "ПСЖ", то не дивлячись на деякий турнірний прогрес, ця команда все одно залишається украй незібраною і нестабільною: може видати хороший матч, а може відверто провалитися, причому в грі із слабкішим (на думку самих парижан) суперником.

Вважаю, чим зухваліше діятимуть кияни, тим більшу паніку вони організують в оборонних порядках "ПСЖ". Тим більше що атакуючий потенціал підопічних Юрія Сьоміна зараз дуже високий! Та і в цілому, мені здається, "Динамо" буде набагато легше пройти парижан, чим "Шахтареві" Марселя.

Сергій ПУЧКОВ, головний тренер "Таврії":

"Шахтар" - "Марсель" - 2:0

"ПСЖ" - "Динамо" - 1:1

- "Шахтареві" важко буде настроїтися на поєдинок з Марселем, оскільки останній матч в чемпіонаті гірники провели не кращим чином. Якою б не була поразка - важливою з турнірної точки зору чи ні, великою або мінімальною - украй неприємний психологічний осад воно безумовно залишає.

Залишається тільки сподіватися на те, що донеччани по-особливому настрояться на майбутній єврокубковий поєдинок, що у "оранжево-чорних" ще не зник запал і не пропало бажання довести нарешті: "Шахтар" так само, як і ЦСКА може перемогти в Кубку УЄФА. При солідній і завжди емоційній підтримці рідних трибун гірники, мені здається, готові гори зрушити. Бажаю їм успіху, а якщо сказати детальніше - граничної уваги в обороні.

Адже стратегія кубкових матчів не змінилася: удома бажано зберегти свої ворота "сухими", а в гостях важливо забити. Останній аспект безпосередньо стосується "Динамо". Для киян дійсно важливіше в нелегкому гостьовому поєдинку розмочити чужі ворота, ніж сушити собі голову щодо того, ким замінити травмованого Михалика. Замість Тараса на поле вийде інший гравець, у якого буде чудовий шанс проявити себе.

Олександр ЗАВАРОВ, головний тренер київського "Арсеналу":

"Шахтар" - "Марсель" - 1:1

"ПСЖ" - "Динамо" - 0:0

- Що я вам можу сказати? Серйозні нам дісталися суперники. І "Марсель" і "ПСЖ" зараз ведуть запеклу боротьбу в своєму чемпіонаті за перші місця. На даний момент ці колективи, як мені здається, вийшли на пік своєї форми.

З французькими командами завжди було важко битися - вони діють гранично організовано і завжди налаштовані насамперед на результат. Пам"ятаю, коли я виступав в "Нансі", звикнути до манери гри цього клубу виявилося не так складно - дисципліна на полі і ще багато що інше було зразкове як в київському "Динамо".

Для динамівців, до речі, дійсно краще проводити першу єврокубкову зустріч з "ПСЖ" на виїзді - хлопці добре вивчать опонента, дасть Бог, заб"ють, і удома буде простіше. А в Києві, в спокійнішій атмосфері, підопічні Юрія Сьоміна вже розберуться, як довести справу до загальної перемоги.

"Шахтареві", думаю, складніше справитися зі своїм супротивником. "Марсель" все-таки сильніший за "ПСЖ" буде. У другої на даний момент команди Франції агресивна і результативна атака. І в той же час достатня монолітна оборона - перехитрити фізично могутніх і дуже рухомих захисників суперника гірникам буде непросто.

Петро СЛОБОДЯН, колишній головний тренер "Оболоні":

"Шахтар" - "Марсель" - 2:1

"ПСЖ" - "Динамо" - 0:1

- У гірників атака сильніша, ніж у Марселя. Суджу про це насамперед по матчах "Шахтаря". У Донецьку "оранжево-чорні" заб"ють обов"язково - місцеві бразильці вже настільки добре освоїлися в колективі, що задають тон всій грі. Правда, в цьому випадку є і свій мінус: якщо у них не піде гра, вся донецька команда тоді працюватиме вхолосту. Дуже непросто буде господарям поля стримати марсельських форвардів - як мінімум один гол, швидше за все, наш клуб пропустить.

"Динамо" також здатне засмутити французів в Парижі. Шкода тільки, що через травму Артема Кравця тимчасово розпалася достатньо гармонійна його атакуюча зв"язка з Артемом Мілевським. Разом ці хлопці завдали головного болю "Валенсії" і "Металістові", упевнений, немало б натерпівся від них і "ПСЖ".

Але не все так погано, у зголоднілого за грою Бангура, який успішно виступав у Франції, є прекрасний шанс нагадати про себе - і не тільки українським уболівальникам, але і французьким. Чомусь здається, що в гостьовому матчі обов"язково заб"є Мілевський. Принаймні, хотілося б подібне побачити!

За матеріалами terrikon.dn.ua, dynamo.kiev.ua, газета "Команда"

Зараз ви читаєте новину «Фахівці: "Динамо" буде легше з ПСЖ, ніж "Шахтарю" з "Марселем"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути