Ексклюзиви
пʼятниця, 06 лютого 2009 15:03

F-1. Новачок USF1 рветься в бій

Автор: f1news.ru
  Логотип нової команди
Логотип нової команди
Можливо, у найближчі тижні світу буде офіційно представлений новий автогоночний проект - американська команда USF1, яка має намір вийти на старт чемпіонату світу вже в 2010-му році, - повідомляє сайт "Motorsport Total".

Керують проектом відомий журналіст і коментатор Пітер Уїндзор і американець Кен Андерсон, який років 20 тому працював у Ligier і Onyx, а останніми роками очолював технічний департамент команди Haas/CNC, яка виступала у NASCAR.

Чутки про те, що за океаном створюється проект, пов"язаний з Формулою 1, почали ходити ще в минулому році. Зокрема, повідомлялося, під час Гран Прі Канади Кен Андерсон зустрічався з босами Honda Racing Нікому Фраєм і Росом Брауном.

З тих пір не було ніякої нової інформації про зв"язки USF1 з Honda Racing, хоча, здавалося б, якщо у когось є плани приходу у Формулу 1, найбільш простим рішенням могло б стати придбання команди, що йде зі змагань, з Бреклі. Але Motorsport Total пише, що штаб-квартира USF1 розташовується в США, в штаті Північна Кароліна, а її європейська база, імовірно, знаходитиметься в іспанському місті Більбао.

Північна Кароліна обрана не випадково: саме там нещодавно введений в експлуатацію унікальний комплекс Windshear, який, на думку експертів, є найкращою аеродинамічною трубою в світі.

З чуток Уїндзор і Андерсон вже отримали схвалення комерційного боса Формули 1 Берні Екклстоуна та заручилися його підтримкою. Девізом нової команди буде класична та зрозуміла фраза "Made In America", і, за задумом творців USF1, виступати в ній повинні саме американські гонщики.

Нагадаємо, кар"єра останнього американця у Формулі 1, Скотта Спіда, який виступав у Toro Rosso, явно "не пішла" - посварившись із керівництвом команди, в 2007-му він повернувся на батьківщину, де нині досить вдало ганяється в NASCAR. У будь-якому випадку, досвід пілотування машин Формули 1 із діючих заокеанських гонщиків є тільки у нього. Втім, у США підростає нове покоління, зокрема, відомо про бажання молодого Марко Андретті, онука легендарного Маріо Андретті, спробувати свої сили в Європі. Сподіваюся, що в лютому ми проведемо гідну презентацію", - сказав Пітер Уїндзор.

Команда-новачок вже навіть розробляє свій власний сайт www.usf1.com.

"Сегодня", "f1news.ru"

Зараз ви читаєте новину «F-1. Новачок USF1 рветься в бій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути