понеділок, 16 лютого 2009 19:06

Єзерський назвав "Шахтар" технічнішим за "Тоттенхем"

Єзерський назвав "Шахтар" технічнішим за "Тоттенхем"

Захисник донецького "Шахтаря" підвів підсумки зимового міжсезоння та розповів про майбутній матч "гірників" із лондонським "Тоттенхемом"

— На твою думку, фізичні навантаження в це міжсезоння відрізнялися від тих які запропонували вам тренери в минулому році?
— В принципі, працювали по тому самому плану. Торік було на кілька днів більше фізичного навантаження на ноги. Я маю на увазі найперший етап підготовки, який проходив у Донецьку. Мені здається, зараз ми трохи пізніше вийшли з відпуски. Все-таки нам потрібно було відновити сили після насиченого сезону. На зборах в Іспанії та Туреччині прагнули за рахунок товариських ігор і фізичних навантажень набрати оптимальні кондиції. Більш точний аналіз, звичайно, може дати головний тренер. Але на мій погляд, програма підготовки цього року нагадує усі попередні. Хіба що інколи погода вносила свої корективи.

— Тобто акцент на атлетизм і силу, властиві англійському стилю гри, не ставився?
— Я думаю, нам не варто підлаштовуватися під англійський стиль. Ми вміємо грати у свій футбол і нам треба розвивати власне бачення гри. Якщо ми будемо підлаштовуватися під суперника, то доведеться нелегко. Перш за все нам треба буде опустити м"яч на землю і діяти за рахунок наших технічних гравців, швидких комбінацій та глибоких передач. "Тоттенхем" грає натовпом, одна лінія "піджимає" іншу. Ми переглядали ігри нашого суперника. Деякі проблеми в обороні у них є. Вважаю, нам слід грати так як ми вміємо.

— Іншими словами, в техніці "Шахтар" перевершує суперника?
— Вважаю, що так. Головне — втілити в життя ті настанови, які дасть нам головний тренер. Найближчим часом він дасть нам детальну інформацію про суперника і підкаже, як діяти, щоб досягти максимального результату.

— Як ти вважаєш у якому моральному та фізичному стані підійде "Шахтар" до цієї гри?
— Зрозумійте правильно, фізично можна виглядати дуже добре, тим більше у нас було досить часу на підготовку. Але є інший момент: після зимової паузи ми відвикали від офіційних матчів. Тобто психологія може вийти на перший план в тому сенсі, що на зборах за нашими матчами спостерігало 100-200 глядачів. А коли ти потрапляєш в атмосферу, де гра має статус офіційної і на тебе дивляться десятки тисяч людей — це зовсім інше. Ще один важливий момент — чи зможемо ми переключитись від контрольних ігор на офіційні? Адже в товариському матчі ти себе можеш в якийсь момент зупинити, щоб не отримати травми. А тут вже треба віддаватися на всі сто відсотків, не боятися отримати травму.

— У цьому плані, напевно, добре, що перший матч "Шахтар" зіграє у Донецьку, перед очима власних уболівальників?
— Звичайно, багато що залежатиме від уболівальників, бо вони напевно розуміють що їх підтримка дуже потрібна для нас у першій грі сезону.

— Який результат влаштує "Шахтар"?
— Звичайно, треба вигравати в Донецьку у "Тоттенхема", щоб потім себе впевненіше почувати на виїзді.

ФК "Шахтар"

Зараз ви читаєте новину «Єзерський назвав "Шахтар" технічнішим за "Тоттенхем"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути