середа, 22 серпня 2012 08:32

Євробаскет-2013. Збірна України поступилася Хорватії одним очком

Євробаскет-2013. Збірна України поступилася Хорватії одним очком
Збірна Хорватії перемогла Україну в овертаймі ФОТО: ukrbasket.net

Початок поєдинку Україна – Хорватія пройшов у рівній боротьбі. Під кінець першої чверті завдяки влучним дальнім кидкам Сергія Гладиря та Артура Дроздова перевага господарів майданчика сягнула 6 очок. А на першу перерву команди пішли за рахунку 22:18.

Через півтори хвилини після початку другої десятихвилинки технічний фол отримав Боян Богдановіч. Це був уже четвертий командний фол гостей. Не забарився і п'ятий – Олександр Липовий реалізував два з фолом, після чого Ясмін Репеша був змушений брати тайм-аут. Хвилинна перерва не надто пішла хорватам на користь, адже в середині чверті перевага нашої команди стала двозначною – 34:23 після триочкового Дмитра Забірченка. Наприкінці першої половини гри Артур Дроздов сфолив на Богдановічеві під час виконання дальнього кидка та ще й дістав технічний за розмови з арбітром. Боян закинув чотири з п'яти штрафних, скоротивши відставання своєї збірної майже до мінімуму – 38:36.

На початку третьої десятихвилинки Бертт і Корнієнко знову повертають "+7" для України. Після тайм-ауту хорватів Роко Лєні Укіч двічі поспіль влучає здалеку, і знову гості на відстані одного кидка. А завдяки влучанню Богдановіча майже з сиреною різниця в рахунку перед четвертою чвертю мінімальна – 53:52.

На початку останньої десятихвилинки Печеров і Натяжко знову збільшують перевагу українців, однак Крунослав Сімон, Дамір Маркота та Рок Стіпцевіч нівелюють її влучними дальніми кидками. За дві хвилини до завершення чверті хорвати грубо фолять на Олексії Печерові, з лінії штрафних Забірченко робить рахунок 67:65. Після чого українці вдало відзахищалися, однак, на жаль, втратили м'яча під час своєї атаки.

За 1.20 до сирени Богдановіч зрівняв рахунок, В'ячеслав Кравцов двічі схибив з лінії штрафних, а Сімон вивів хорватів уперед. За 14 секунд до завершення чверті Бертт відновив паритет, а за півтори секунди до сирени Гладир сфолив на Укічеві. На щастя для нашої команди, під гучним тиском трибун київського Палацу спорту захисник гостей двічі схибив з лінії.

Два очки Максима Корнієнка, данки Кравцова і Дроздова – ось усі очки з гри в овертаймі, решту доробку команд здобуто з лінії штрафних, окрім одного кидка хорватів, який став вирішальним. Це певно найгірша розв'язка гри, в якій команда домінувала й мала всі шанси на перемогу: за 18 секунд до завершення наша збірна була попереду 79:77. За 6 секунд до сирени Боян Богдановіч влучив триочковий. А остання атака українців, на жаль, не стала результативною.

У другому матчі в групі С збірна Угорщини вдома перемогла команду Австрії – 81:75.

Україна – Хорватія 79:80 ОТ (22:18; 16:18; 15:16; 16:17; 10:11)

Україна: Кравцов 14 очок, 4 підбирання; Печеров 11 очок, 8 підбирань; Бертт 11 очок, 3 підбирання, 4 передачі; Дроздов 11 очок, 7 підбирань; Забірченко 8 очок; Гладир 8 очок, 3 передачі

Турнірне становище в групі С наразі таке:

Україна 2/1

Хорватія 2/0

Австрія 1/2

Угорщина 1/1

Кіпр 0/2

24 серпня збірна України зіграє на Кіпрі.

Зараз ви читаєте новину «Євробаскет-2013. Збірна України поступилася Хорватії одним очком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути