пʼятниця, 03 липня 2009 10:16

Євро-2012. УЄФА дала Україні та Польщі півмільйона євро

Євро-2012. УЄФА дала Україні та Польщі півмільйона євро

Виконавчий комітет УЄФА на сьогоднішньому засіданні у Відні ухвалив рішення надати організаторам Євро-2012 півмільйона євро для підготовки пунктів для вболівальників. Відповідальними за реалізацію цієї програми призначили представників Європейської федерації об"єднань вболівальників (FSI - Football Supporters International).

Пункти для вболівальників – це спеціальні інформаційні пункти, підготовлені вболівальниками для вболівальників з нагоди визначних футбольних турнірів. Перші ініціативи такого типу з"явилися під час проведення Чемпіонату світу 1990 року в Італії, коли англійські волонтери надавали своїм співвітчизникам інформацію з приводу місця проведення поєдинків, транспорту, місця для ночівлі тощо.

Такий задум швидко знайшов послідовників в інших країнах – сьогодні на допомогу співтовариства вболівальників можуть розраховувати прихильники футболу з Німеччини, Франції, Іспанії, Швейцарії, Голландії та Хорватії.

Під час змагань на Євро-2012 мобільні і стаціонарні пункти для вболівальників гарантовано з"являться на вулицях польських міст-організаторів. Їх провадитимуть досвідчені вболівальники з-за кордону. Для потреб турніру вони готуватимуть спеціальну Інтернет-сторінку та брошури різними мовами.

Польська сторона вже активно веде розмови про створення таких пунктів та заходи, пов"язані з їхньою діяльністю. В Україні ж поки що про такі ініціативи не чутно.

Президент УЄФА Мішель Платіні заявив, що не вважає рішення довірити проведення першості двом країнам Східної Європи помилкою, хоча не заперечує ряду проблем, що виникли з Україною.

"Не хотілося б шукати запасні варіанти. Сподіваюся, що Україна зможе відповідати вимогам, що висуваються до підготовки Євро-2012", - відзначив він.

За матеріалами Терикон, Турнір

Зараз ви читаєте новину «Євро-2012. УЄФА дала Україні та Польщі півмільйона євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути