четвер, 15 серпня 2013 02:24

"Якщо щось не виходить, за рахунок кількості потрібно досягати якості" - Фоменко

"Якщо щось не виходить, за рахунок кількості потрібно досягати якості" - Фоменко
Фоменко: "Часи настали непрості". Фото: ffu.org.ua

Головний тренер збірної України Михайло Фоменко прокоментував поєдинок синьо-жовтих проти команди Ізраїлю.

"Сьогоднішній матч не можна проектувати на офіційні поєдинки у вересні. Це трохи різні речі. До того ж, ми отримали не так багато інформації, адже у нас практично не було часу для тренувального процесу. Та й у грі не всіх змогли перевірити через обмежену кількість замін. Ми зібралися на наступний день після минулого туру чемпіонату України, тому змогли провести лише відновлювальне тренування. А наступного дня у нас була розминка перед грою. Ось і все. Але якусь інформацію ми все-таки отримали. До початку вересневих відбірних матчів залишається трохи більше двох тижнів, отже будемо аналізувати. За цей час пройде два тури в чемпіонаті України. По цих матчах теж будемо вивчати. Крім того, вивчимо інформацію про наших суперників, які також сьогодні зіграли товариські ігри", - сказав Михайло Іванович.

У збірної починається період серйозних випробувань.

"Час настав непростий. Я вчора говорив, що в нашій відбірковій групі відразу чотири команди претендують на перше місце. А це дуже складно в психологічному плані", - зазначив тренер.

У вересні національна команда зіграє по черзі з Сан-Марино і Англією

"Чи будемо проводити кожен матч різними складами? Це складно. Не забувайте, що якщо недооцінити якогось суперника, то на ньому можна і спіткнутися. Отже про різні склади говорити не доводиться. Та й взагалі, до вересневих матчів треба ще дожити. Ви ж знаєте, що перед сьогоднішнім поєдинком у нас випало відразу чотири людини. Не дай Бог втратити ще когось", - каже Михайло Фоменко.

Про модель на матч з Англією наставник синьо-жовтих поки не думає.

"Моделей у нас кілька, на жодній ми не зациклюємося. Навіть якщо б ми сильно хотіли або вміли грати за якоюсь однією моделлю, використовувати тільки одну у нас би все одно не вийшло. І в обороні, і в атаці грати доведеться за різними моделями. Тим більше, до матчу з Англією треба ще дожити. До того часу ми будемо свіжу інформацію про своїх гравців, про суперника. Тоді і приймемо рішення. Під будь-яку модель потрібні гравці, які зможуть добре її реалізувати", - упевнений Михайло Іванович.

Тренера запитали, чи є за що критикувати гравців.

"Помилки є завжди. Не помиляється той, хто нічого не робить. Але сильно критикувати наших гравців за підсумками сьогоднішнього матчу, вважаю, не треба. Так, були проблемні моменти, але хлопці на цьому не зупинялися, а виправляли помилки. У якийсь момент кількість переходить в якість. Якщо щось не виходить, то за рахунок кількості потрібно досягати якості".

За Михайла Фоменка збірна України не програла жодної гри.

"Нас цьому вчили свого часу. Який сенс виходити на футбольне поле для того, щоб просто взяти участь? Раз ми виходимо на футбольне поле, значить, повинні прагнути максимального результату. Інше питання, як це виходить реалізувати. Повторюся, у випадках, коли щось не виходить, треба намагатися кількість перетворити в якість", - констатував Михайло Фоменко.

Нагадаємо, 14 серпня збірна України на "Олімпійському" виграла товариський поєдинок у команди Ізраїлю.

Зараз ви читаєте новину «"Якщо щось не виходить, за рахунок кількості потрібно досягати якості" - Фоменко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути