Ексклюзиви
субота, 28 листопада 2020 08:55

Якби я свиснув, ми би не побачили "гол століття" – арбітр матчу Аргентина – Англія

Якби я свиснув, ми би не побачили "гол століття" – арбітр матчу Аргентина – Англія
Дієго Марадона двічі грав у фіналах Кубка світу. Фото Рейтер

Колишній суддя Алі Бін-Нассер вважає, що допоміг померлому ексгравцеві збірної Аргентини Дієго Марадоні забити "Гол століття" в ворота збірної Англії (2:1) в рамках 1/4 фіналу ЧС -1986.

"Марадона вилетів з центру поля, і я йшов за ним по п'ятах. Коли судиш когось на кшталт Марадони, не можеш відірвати від нього очей.

Англійці тричі намагалися збити його, але бажання перемогти рухало Марадону вперед. Я кричав "перевага" [атакуючої сторони], поки він не дійшов до карного майданчика.

Я спостерігав за Марадоною, гадаючи, як він пішов від трьох захисників і вів м'яч майже 50 метрів. Я подумав: "Зараз захисники спробують його збити". Я був готовий свистіти пенальті.

На мій подив, він обійшов іншого захисника і воротаря і забив гол, який став "Голом століття". Як людина і як суддя я пишаюся, що зіграв роль в цьому історичному моменті.

Якби я свиснув фол в будь-якому з перших трьох контактів, ми б не побачили такої красоти. Те, що я дав грати, - одне з моїх найбільших досягнень", - поділився спогадами арбітр з Тунісу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Марадона заповів бальзамувати та експонувати своє тіло

У тому ж матчі Бін-Нассер зарахував гол Марадони рукою. Згодом цей гол став відомий як "Рука Бога". Марадона став переможцем того чемпіонату світу і був визнаний кращим гравцем турніру.

Зараз ви читаєте новину «Якби я свиснув, ми би не побачили "гол століття" – арбітр матчу Аргентина – Англія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути