субота, 16 березня 2019 09:00

Еліна Світоліна не змогла пройди у фінал престижного турніру в США

Еліна Світоліна не змогла пройди у фінал престижного турніру в США
Еліна Світоліна. Фото:The Eagle Online

Перша ракетка України Еліна Світоліна (№6 WTA) програла півфінальний поєдинок на престижному турнірі серії Premier Mandatory в Індіан-Уеллс. У поєдинку за вихід у фінал 24-річна українка в трьох сетах поступилася 18-річній представниці Канади Бьянка Андрееску (№60 WTA).

Початок поєдинку був оманливим. Світоліна швидко повела з двома брейками, але це сталося тільки через неймовірну кількості невимушених помилок з боку суперниці. На превеликий подив, бездарне початок не вибило представницю Канади з себе. Кілька своїх вдалих дій і помилок Світоліной повернули Андрееску в гру, і вона почала сміливо диктувати умови на корті.

Еліна після 3: 0 зменшила оберти і "прокинулася" десь в сьомому геймі. З рахунку 15:40 їй вдалося вийти на геймбол, але дві подвійні помилки поспіль поставили хрест на всіх старань. Отримати приховану бублик від юніорки - не такої початку ми всі чекали.

На старті другої партії Бьянка за інерцією взяла ще одну подачу Світоліной і стало зовсім якось не по собі. Але Еліна не збиралася так просто віддавати цей матч. Нарешті з'явилася стабільність в грі, підсумком якої стало чотири виграних гейми поспіль. Андрееску під тиском рахунку заграла трохи гірше і після п'ятого очка Світоліной, мабуть, вже змирилася з тим фактом, що сьогодні матч в двох сетах не закінчиться.

Третій сет тривав близько години і став справжньою боротьбою нервів. Спочатку партії представниця Канади знову запрацювала перевага у вигляді брейка і довгий час вела в рахунку. Світоліной вдалося зрівнятися на трьох, але вже в наступному геймі Андрееску знову повела. У восьмому геймі Еліна заробила потрійний брейкпоінт, який на превеликий жаль уболівальників був відіграний. Після цього виграти цей поєдинок було малоймовірно. Українка, яка помітно втомилася, ще поупіралась в двох останніх геймах, мала ще три брейкпоінта, відіграла три матчбола, але результат вже залежав від неї.

Індіан-Уеллс. півфінал

Еліна Світоліна (Україна) - Бьянка Андрееску (Канада) - 3: 6, 6: 2, 4: 6

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Світоліна повернеться в топ-5 світового рейтингу

У фіналі Андрееску зіграє проти переможниці матчу Белінда Бенчіч - Анжелік Кербер.

Зараз ви читаєте новину «Еліна Світоліна не змогла пройди у фінал престижного турніру в США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути