пʼятниця, 05 червня 2020 09:26

Екстренер збірної Іспанії міг очолити "Динамо"

Екстренер збірної Іспанії міг очолити "Динамо"
Ігор Суркіс так і не наважився запросити іноземного тренера. Фото: ФК "Динамо" Київ

Колишній тренер збірної Іспанії Хав'єр Клементе міг очолити київське "Динамо".

У 2005 році іспанець приїздив в Київ на переговори та дивитися інфраструктуру клубу, але керівництво "Динамо" не наважилося довірити команду іноземному спеціалісту.

У керівництва Динамо вже з'явилися думки щодо запрошення іноземного тренера. Клементе на той момент два роки перебував у творчій відпустці. Останнім місцем роботи був "Еспаньйол". Я зв'язався з Хав'єром. Пропозиція його зацікавила. Перша зустріч відбулася в Монако. Потім брати Суркіси запросили його до Києва – подивитися базу в Кончі-Заспі, футбольну школу на Нивках. З'їздили на матч із "Ворсклою" в Полтаву.

Клементе поставив єдину умову – щоб не втручалися в тренерську роботу і селекцію. Вважаю, для українського клубу це був цікавий варіант. Хав'єр двічі вигравав чемпіонат Іспанії з Атлетіком Більбао, де традиційна ставка на місцевих вихованців – басків. Вважалося, що він дуже хороший у вихованні молодих гравців.

Чому ж сторони не домовилися? Ігор Суркіс не ризикнув довірити команду іноземному тренеру. 15 років тому це вважалося революційним кроком. Клементе було цікаво спробувати себе в новому проекті. Але в підсумку Хав'єр повернувся в "Атлетік" Більбао", - розповів футбольний агент Геннадій Перепаденко в інтерв'ю "Футбол 24"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьомін утретє може очолити "Динамо" - ЗМІ

Хав'єр Клементе працював головним тренером збірної Іспанії в 1992- 1998 роках. Також тренував "Атлетік", "Бетис", "Марсель", збірну Камеруну.

Зараз ви читаєте новину «Екстренер збірної Іспанії міг очолити "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути