неділя, 14 лютого 2010 15:50

Екс-росіянка принесла Словаччині перше золото зимових Олімпіад

Екс-росіянка принесла Словаччині перше золото зимових Олімпіад

Перше золото в історії Словаччини на зимових Олімпійських іграх завоювала колишня російська біатлоністка.

Анастасія Кузьміна сенсаційно виграла спринтерську гонку на 7.5 км., тим самим, увійшовши до спортивної історії Словаччини. Не дивлячись на один промах, біатлоністка прийшла на фініш першою, випередивши Магдалену Нойнер на 1,5 секунд.

"Я дуже вдячна Тюмені. Своїй дитячій біатлонній школі і своєму першому тренерові з лижної підготовки - Надії Коврижиній і Леоніду Гур"єву, який навчив мене біатлону. Ще - своїм батькам, які допомогли мені зробити перші кроки в спорті", - заявила на прес-конференції новоспечена олімпійська чемпіонка Анастасія Кузьміна.

Вже на другій олімпіаді поспіль екс-росіянка завойовує нагороди для іншої країни. У 2006 році уродженка Чебоксар Лілія Єфремова завоювала бронзу для України.

Кузьміна отримає 45 тисяч євро.

"У нас до сьогоднішнього дня не було олімпійських чемпіонів у зимових видах спорту, - розповів щасливий словак Івор Лехотан (президент інформаційного комітету Міжнародного союзу біатлоністів - IBU). - В 1972 році в Саппоро виграв золото у фігурному катанні Андрій Непела, але він тоді виступав у складі збірної Чехословаччини. А в новій історії нашої країни Настя - перша! - Скільки ж вона отримає за свою перемогу? - 45 000 євро. А ще її носитиме на руках вся країна".

За матеріалами Советский спорт

Зараз ви читаєте новину «Екс-росіянка принесла Словаччині перше золото зимових Олімпіад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути