Ексклюзиви
четвер, 20 серпня 2009 11:01

Експерти УЄФА залишилися незадоволені українськими готелями

Експерти УЄФА залишилися незадоволені українськими готелями

Експерти УЄФА на чолі з директором Євро-2012 Мартіном Калленом залишилися незадоволені якістю українських готелів, які повинні прийняти гостей чемпіонату.

На цей раз особлива увага комісії була звернена на відповідність міст вимогам до якості та кількості готельних номерів, а також транспортної інфраструктури. Головні претензії експертів УЄФА стосуються готелів, багато яких не змогли пройти іспит.

Поки краще всього справи йдуть у Львова, який надав компанії TUI (офіційному туроператорові Євро-2012) 3 тис. готельних номерів для розселення сім"ї УЄФА, при заявлених 2,6 тис. Проте прийнято за критеріями якості було лише 74% (1931 номер).

У Києві було забраковано дві третини запропонованих номерів. У інших містах ситуація ще гірша.

У Донецьку ситуація взагалі катастрофічна: в наявності є лише третина від необхідної кількості номерів (2,6 тис.), з яких TUI було прийнято лише 10%.

Готелі отримали час до кінця місяця на усунення всіх зауважень. "Готелі, які ми пропонуємо для розміщення сім"ї УЄФА, знову будуть перевірятися представниками TUITravel", - розповів начальник відділу з питань підготовки і проведення Євро-2012 в Донецьку Юрій Макарницький.

У Харкові експерти УЄФА прийняли 56% готелів, проте і тут є ряд проблем. Місту потрібно в терміновому порядку провести сертифікацію вже існуючих готелів. "Каллен виразив побоювання, що гості приїдуть, а поселити їх буде ніде", - розповів директор Департаменту з підготовки Харкова до Євро-2012 Віктор Хрістоєв. Зараз в місті з 69 існуючих готелів 27 не мають категорій і 15 перебувають на стадії будівництва.

Окрім готелів, експерти УЄФА розглядали і так званий план мобільності, який передбачає готовність міста до швидкого пересування вболівальників між об"єктами чемпіонату і забезпечення їх відповідним транспортом.

"Міста презентували плани мобільності, але вони ще вимагають доопрацювань. До вересня ми постараємося презентувати вже остаточний варіант", - відзначив директор Координаційного бюро по підготовці до Євро-2012 Ілля Шевляк.

Нагадаємо, експерти УЄФА відвідали Україну в рамках моніторингу її підготовки до чемпіонату Європи з футболу в 2012 році 17-18 серпня.

Дело

Зараз ви читаєте новину «Експерти УЄФА залишилися незадоволені українськими готелями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути