Ексклюзиви
середа, 29 березня 2017 00:29

Експерт пояснив причини поразок збірної Нідерландів

Експерт пояснив причини поразок збірної Нідерландів
Данні Блінд залишив збірну Нідерландів після поразки від Болгарії

Збірна Нідерландів звільнила Данні Блінда після поразки від Болгарії у матчі кваліфікації Кубка світу-2018 (0:2). Після цього програшу команда скотилася на четверту позицію у своїй відбірній групі, в якій виступає разом із Францією, Швецією, Болгарією, Білорусією і Люксембургом.

"Блінда призначили ще у 2014 році. Коли збірну залишив Луї ван Гал, то місце наставника зайняв Гус Хіддінк з умовою, що за два роки його замінить Блінд, - каже оглядач чемпіонату Нідерландів на сайті Footboom Олег Барков. - Він мав прийняти команду після Євро-2016, але Хіддінк провалився - команда не вийшла до фінальної частини.

Блінд з чотирьох матчів кваліфікації на чемпіонат Європи програв три. Вже тоді пропонували його зняти з посади. Він все життя був асистентом. Самостійно практично ніде не працював. Як наставник він дуже посередній.

Влітку Блінда вирішили залишити у збірній. Нідерландці — великі консерватори. Вони рідко змінюють наставників під час сезону. Клуби звільняють тренерів тільки у крайньому випадку. Як правило, наставнику дають допрацювати і вже влітку проводять зміни. У Федерації футболу Нідерландів такий самий підхід. Тому я б не здивувався, якби Блінда не звільнили зараз.

Він навіть не зміг зібрати тренерську команду. У нього постійно змінювалися помічники. У Блінда не було стабільності навіть на власній лаві.

Він ніби і омолодив збірну, але разом з тим залишив Снейдера, який вже не тягне. Мало довіряв гравцям, які грають у своїх клубах. З футболістами, які зараз є в Нідерландах, можна і потрібно виходити на Євро і Кубок світу.

У відборі на КС-2018 ще нічого не втрачено. Попереду ще 5 матчів і можна позмагатися, як мінімум за друге місце.

Не думаю, що іноземний тренер — це варіант №1 для збірної Нідерландів. Франк де Бур зараз без клубу. Також називають прізвища Кумана, ван Бронхорста, Коку, Рогера Шмідта, який недавно залишив леверкузенський "Байєр".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Всі нападають на мене і не чіпають гравців": Луї ван Гал взяв паузу у роботі після смерті зятя

Я не виключаю варіант з якимось досвідченим тренером типу ван Гала чи Адвоката. Хоча вболівальники такого не зрозуміють. Вони вимагають молодого і перспективного фахівця, який міг би побудувати збірну не на один сезон, а на кілька років.

Ще одна проблема Нідерландів — футбол живе за старими лекалами. Там важко знайти команду, яка грає не 4-3-3. Країні варто взяти приклад із сусідньої Бельгії і реформувати футбол. У будь-якому підході є часові рамки. Нідерландцям прийшов час модернізувати свій футбол.

Не можна сказати, що у збірної Нідерландів немає гравців. Там кожне покоління талановите. Просто футболістам потрібен тренер і стабільний підхід", - каже експерт.

Сьогодні "помаранчеві" програли товариський матч Італії - 1:2. Діями команди керував Фред Грім, колишній помічник Блінда. Найближчий відбірковий поєдинок збірна Нідерландів зіграє 9 червня на своєму полі проти Люксембурга.

Збірна Нідерландів - триразовий віце-чемпіон світу, 1974, 1978, 2010. Виграла Євро-1988. Саме ця команда на Кубку світу-1974 здійснила революцію почала грати у тотальний футбол, яким захоплювався Валерій Лобановський.

Зараз ви читаєте новину «Експерт пояснив причини поразок збірної Нідерландів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути