середа, 13 березня 2019 16:00

Експерт оцінив виступи Андрія Луніна в Іспанії

Експерт оцінив виступи Андрія Луніна в Іспанії
Андрій Лунін. Фото:zarya-lugansk.com

Андрій Лунін улітку змінив "Зорю" на "Реал". Сума трансферу становила 9 млн євро, але вона може вирости завдяки бонусам до 15. Поки що в складі "королівського клубу" український воротар не може претендувати на місце через конкуренцію. Тому його відправили до "Леганеса" в річну оренду.

"Справи Луніна в Іспанії йдуть не кращим чином, - каже заступник головного редактора журналу "Футбол" Андрій Шахов.- Занадто мало ігрової практики. Коли виходить на поле, грає здорово, бере пенальті, рятує команду. Хоча в цілому оборона в "Леганес" надійна, і у воротарів, як правило, роботи небагато. Але, попри впевнену гру, все одно, на думку тренера, програє конкуренцію основному кіперу Куельяру. А в його віці потрібна ігрова практика. Я ще влітку писав, що для нього краще буде стати основним воротарем другої команди "Реала" "Кастільї" чи відправитися в оренду в Сегунди. При цьому грати щотижня, ніж бути запасним у команді"

Лунін програє конкуренцію в "Леганесі"

"Реал" улітку придбав Тібо Куртуа з "Челсі". Основний воротар минулого сезону Кейлор Навес теж є в команді. Тому перспективи Луніна поки що виглядають доволі туманно.

"На даний момент у нього немає найближчих перспектив у "Реалі". Там грають два воротарі світового рівня - Куртуа і Навас. Вибити із заявки когось із них - нереально. Однак не секрет, що в "Реалі" буде новий тренер. Уже призначили Зідана. Як він розгляне воротарську проблему, ніхто не знає. Зазвичай прийнято вважати, що з приходом нового тренера шанси у всіх рівні. Я не сумніваюся, що літні збори Лунін проведе в "Реалі", а далі все залежатиме від того, як він себе проявить. У нього є два величезних плюси: молодість і менша зарплата. Тому, якщо він сподобається новому тренеру, у "Реала" буде можливість заощадити на зарплаті Наваса. З другого боку, навіть якщо він залишиться в "Реалі", все одно вище ролі запасного йому поки що не піднятися, - продовжує Шахов".

Із приходом Зідана ситуація з воротарями в "Реалі" може змінитися

Збірна України 25 березня починає відбір до Кубка Європи. Основний воротар останніх відборів Андрій П'ятов цього сезону – непереконливий. Денис Бойко в "Динамо" стабільною грою не відрізняється

"Лунін стане основним у збірній, але не прямо зараз. Щоб витіснити П'ятова, йому потрібна стабільна ігрова практика, якої у нього поки що немає. Тому, я вважаю, у цьому відбірковому циклі основний буде П'ятов, а далі – подивимося", - підсумовує Андрій Шахов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український воротар відзначився фантастичною грою в Іспанії

В наступному турі чемпіоната Іспанії "Леганес" удома прийме "Жирону".

Зараз ви читаєте новину «Експерт оцінив виступи Андрія Луніна в Іспанії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути