середа, 16 серпня 2017 16:56

Експерт пояснив причини яскравої гри Коноплянки за "Шальке" у передсезонних матчах

Експерт пояснив причини яскравої гри Коноплянки за "Шальке" у передсезонних матчах
"Для Коноплянки зараз головне бути готовим зіграти на будь-якій позиції". Фото: EPA

У літній період нагадав про себе Євген Коноплянка. Півзахисник збірної України яскраво відзначився в міжсезонній підготовці німецького "Шальке". На початку літа клуб викупив контракт українця в іспанської "Севільї" за €15 млн. Крім того, біля керма команди став новий головний тренер Доменіко Тедеско. У попередньому сезоні він працював в "Ерцґебірзі" і врятував команду від вильоту з другої бундесліги. Тедеско замінив Маркуса Вайнцирля, на якого в одному з інтерв'ю "наїхав" українець. За підсумками минулого сезону "Шальке" під керівництвом Вайнцирля зайняв лише 10-те місце в бундеслізі.

Новий головний тренер став давати Коноплянці більше ігрового часу. Той регулярно відзначався як гольовими передачами, так і забитими м'ячами. А авторитетне німецьке видання Kicker включило Євгена до списку найкращих гравців міжсезоння бундесліги. Уже в першому офіційному матчі сезону український півзахисник відзначився дублем у грі Кубка Німеччини проти берлінського "Динамо" (2:0).

Коноплянка забив за участю гравців, які раніше були його конкурентами

"Зміна тренера стала основним фактором, який дозволив розкритися Євгену, - вважає Сергій Бабарика, оглядач журналу "Футбол". - У команду прийшов тренер не зі сторони, а той, який раніше працював у Німеччині. Відповідно, стежив за ситуацією у клубах і конкретно в "Шальке". Бачив сильних гравців, які при цьому не користувалися достатньою довірою з боку попереднього наставника. І кожному з яких він у міжсезоння давав шанс проявити себе. Про кращу мотивацію в такій ситуації й говорити не доводиться.

Різка критика Вайнцирля? Напевно, Женя вже щось знав. Клуб викупив його контракт у "Севільї" і майже одночасно змінив наставника. Спонтанно такі речі не роблять. З Тедеско, мабуть, обговорювали перспективи подальшої співпраці, а той дав зрозуміти, що розраховує на раніше незатребуваних гравців, серед яких опинився й Коноплянка. Інакше "Шальке" не було жодного сенсу провертати всю цю комбінацію.

Нинішній прорив Жені - це поки що великий аванс. Йому ще треба дуже багато попрацювати, постійно нарощуючи оберти. Найголовніше - бути готовим зіграти в будь-який момент на будь-якій позиції. Але вже результат матчу з берлінським "Динамо" сам по собі дає достатньо підстав для оптимізму: Коноплянка забив за участю гравців, які раніше були його конкурентами. Це показник того, що Тедеско переглядає нові схеми, надає можливість бути постійно у формі іншим міцним гравцям. Крім Жені, це, зокрема, Майер, Каліджурі, Харіт. З останнім українець добре взаємодіяв на різних флангах в останній грі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гол Коноплянки приніс "Шальке" перемогу в спарингу

Перед "Шальке" поставлені великі завдання. І тренерський штаб розуміє, що вирішити їх одним складом нереально, потрібен міцний, стабільний резерв. Навряд чи Женя зараз зможе грати повністю кожен матч. Але через раз, чергуючи з іграми в один тайм або 30 хвилин і бути при цьому стабільним джокером, йому цілком до снаги. Зараз його доля майже повністю залежить від нього", - впевнений журналіст.

Наставник збірної України Андрій Шевченко включив Євгена Коноплянку до числа легіонерів, викликаних на вересневі матчі проти команд Туреччини та Ісландії.

Зараз ви читаєте новину «Експерт пояснив причини яскравої гри Коноплянки за "Шальке" у передсезонних матчах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути