вівторок, 25 липня 2017 13:33

Експерт пояснив причини можливого переходу Неймара з "Барселони" до "Парі Сен-Жермен"

Експерт пояснив причини можливого переходу Неймара з "Барселони" до "Парі Сен-Жермен"
СЖ готовий викласти за Неймара 222 млн євро. Фото: reuters.com

У ЗМІ активно порушують тему щодо можливого переходу в ПСЖ форварда "Барселони" і збірної Бразилії Неймара. Футболіст весь час перебуває в тіні у основного нападника каталонців Ліонеля Мессі і рідко потрапляє до стартового складу. Але в "Барселоні" запевняють, що ніхто продавати гравця не планує і в клубі на нього дуже розраховують. Сума відступних у контракті Неймара становить 222 млн євро, і французький клуб готовий їх викласти. Зарплата форварда має бути 30 млн євро, не враховуючи різні бонуси.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мессі образився на Неймара і видалив спільні фото з соцмереж

"Філософія бразильських футболістів - заробляти гроші по-максимуму, доки молодий, - коментує ситуацію Сергій Бабарика, оглядач журналу "Футбол". - Тому вони переважно вибирають клуби, які платять більше, а не до яких лежить душа і вони престижніші. Неймар якраз в такому віці. Плюс йому пропонують такі гроші, за якими не потрібно їхати кудись в Азію або MLS (Американська футбольна ліга. - Gazeta.ua). ПСЖ - команда з ім'ям, постійний учасник Ліги чемпіонів.

Дивився останні матчі збірної Бразилії. Неймар там просто літав. Справжній лідер, який не просто підбирав попереду м'ячі. Він і віддавав, і створював, і відпрацьовував у захисті. Після "Барселони", де він постійно в тіні у Мессі, в нього виросли крила. У ПСЖ він здатний стати лідером. Хоч це і не примера, але рівень чемпіонату Франції зростає".

Журналіст вважає, що проблем в колективі умови контракту бразильця не створять.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 30 млн євро, літак і "відкати": Неймар узгодив контракт із ПСЖ

"Там люди далеко не бідні, отримують гарні гроші. Головне - в різний час у ПСЖ був лідер, навколо якого будувалася гра і взагалі життя клубу. Таким може стати Неймар. Все залежатиме від результатів команди.

Ще один момент - тренер. Унаї Емері не працював раніше з гравцями такого калібру. Але тут багато що залежатиме від самого Неймара, від його бажання, мотивації. Багато що покаже перший сезон, але після переходу в самостійне плавання проблем бути не повинно. А якщо ще з "Арсеналу" перейде Алексіс Санчес і з'явиться партнер, все взагалі має бути чудово.

ПСЖ, судячи з усього, готовий до можливих санкцій в разі покупки Неймара, адже це буде серйозне порушення правил фінансового фейр-плей. У клубі розуміють, що заробити в перспективі від цієї угоди можуть набагато більше. І, швидше за все, вона відбудеться. Як би в "Барселоні" не ялозили цю тему, механізм запущено. Клуб отримав пропозицію, від якої не можна відмовитися", - впевнений експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Неймар забив видовищний гол через Голлівудський бульвар

Неймар перейшов у "Барселону" з "Сантоса" 2013 року, підписавши 5-річний контракт. Сума трансферу становила 57 млн ​​євро, відступні - 190 млн євро. За "Барсу" на поточний момент зіграв 123 матчі, забивши 68 голів.

1 липня 2016-го Неймар продовжив контракт із "Барселоною" терміном до 2021-го з зарплатою 32,5 млн євро в рік.

Зараз ви читаєте новину «Експерт пояснив причини можливого переходу Неймара з "Барселони" до "Парі Сен-Жермен"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути