Ексклюзиви
вівторок, 21 квітня 2020 12:00

"Експеримент українців з обрання "по приколу" може закінчитися тільки погано" - Моралес

"Експеримент українців з обрання "по приколу" може закінчитися тільки погано" - Моралес
Роберто Моралес брав участь в АТО на сході України. Фото: Facebook Роберто Моралеса

За рік жоден президент не зміг би зробити для нинішньої України багато. Ні добра, ні зла. Але ми говоримо про президента повноцінного, поганого, середнього, ніякого чи хорошого. Ми ж не маємо ніякого, хоча офіційно на чолі держави людина з найвищим рівнем довіри населення, з монобільшістю в парламенті. Насправді ж навіть досить одіозні олігархи нині намагаються протистояти намаганням ексвласника "Приватбанку" дефолтнути країну. Не тому, що вони хороші чи патріоти. Вони не хочуть хаосу, в який країну тягне Бєня , а команданте Зе просто блимає оченятами, бо жарти скінчилися.

Курс гривні ще живий, дефолту поки що немає. Якщо ж згадати, в якому турборежимі починала ця нова влада після парламентських виборів, то все наче й нормально. Живемо!
Ні, життя не обдурити. Експеримент українців з обранням "по приколу" апріорі жахливий і може завершитися тільки погано. Питання лише в тому, наскільки погано.
Бізнес сильно скрутивcя ще до пандемії. Ринок праці ще більше. І це ще ми не відчули суворої ходи всесвітньої економічної кризи, яка прийде до всіх як наслідок коронавірусу. Удар буде важкий для усієї планети. Ось лише в такі часи в когось є запас ресурсів, сил, фінансів, а в когось – повне Кріво-де-Жанейро.

Бізнес сильно скрутивcя ще до пандемії. Ринок праці ще більше. І це ще ми не відчули суворої ходи всесвітньої економічної кризи, яка прийде до всіх як наслідок коронавірусу. Удар буде важкий для всієї планети. Ось лише в такі часи в когось є запас ресурсів, сил, фінансів, а когось – повне Кріво-де-Жанейро

На жаль, ми програємо не лише в економіці - скрізь. Наприклад, ситуація з ЗСУ 90% населення не хвилює, але коли порветься там, то відразу все зміниться. Армія в 2014-му була переважно розібрана. До 2019-го її вивели з коми і навіть змусили підвестися. Так, вона не стала крутою чи суперефективною. Але вона вперше за часи незалежності розвивалася. Зараз ж йдуть процеси, які тягнуть її назад. Ніколи там не було укомплектовано повністю особовий склад, найближчі ж перспективи - тотальний недокомплект.

Ми повністю програємо у площині формування української нації, україноцентричності в головах жителів держави. Мова - це зброя, яку ми втрачаємо в умовах агресії найбожевільнішої країни сучасного світу. Так само і втрачаємо важливий козир у боротьбі з терористичним відділом росіян, який зветься УПЦ (МП). Я про томос. Річ у тім, що московитської церкви не існує ще з 20-х років минулого століття. 1943 року за розпорядженням Сталіна створили церкву в погонах, якою вона і є нині. Подивіться, московські попи в РФ закликають вірян дотримуватися карантину й сидіти вдома, УПЦ (МП) ж працює без вихідних і активно збирає людей. Просто в РФ їм потрібен спокій, а в Україні треш, угар та зрада. Поширення коронавірусу - хороша можливість сіяти паніку та зневіру. У цьому їм підігрують корисні ідіоти, наші суперові боксери-професіонали . Ні, вони не зрадники, їх та ж УПЦ (МП) використовує всліпу.

Саме тому, я, затятий атеїст, вітав томос, який тепер опецькуваті недоноски звуть термосом, наслідуючи "найвидатнішого політика".

"Хакнути систему" - страшна ідея. Безвідповідальності в нашому суспільстві й раніше не бракувало, тепер же це стиль поведінки надто великої кількості громадян. Все одно що, маючи геть погану, стару автівку, яка ламається через день, спалити її. А от на нову грошей немає, потреба ж у переміщенні, перевезенні вантажів є.

З усього величезного обсягу зробленого "слугами народу" по- справжньому позитивним поки що видається макет відкриття ринку землі

З усього величезного обсягу зробленого "слугами народу" по- справжньому позитивним поки що видається макет відкриття ринку землі. Якщо доведуть справу до кінця, то це буде очевидний плюс. Продаж землі важливий, навіть якщо його напишуть косо й криво. Сільськогосподарська земля сама собою не є цінністю. На ній треба щось виростити, зібрати врожай, переробити, перевезти, продати. Зробити багато кроків, маючи чималі ризики. Зрештою, без ринку землі існують лише кілька геть маргінальних країн, навіть РФ давно його має.

Зверніть увагу, цей допис мав бути присвячений президенту Зеленському, проте на ньому жодного акценту, адже його не існує. Існує Володимир Зеленський, існує медійний образ, існує офіційний очільник країни, а президент - ні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найбільша помилка Зеленського – самовпевненість

Робе́рто Моралес — український спортивний журналіст та коментатор.

Батько Карлос Беніто Моралес — чилієць, мати Любов Олексіївна — українка.

У 1990-1991 роках Роберто Моралес жив та навчався в Чилі. 1998 року Роберто закінчив історичний факультет Запорізького університету з курсу "Новітня історія України", після чого якийсь час працював на обласному телебаченні.

До 2005 року мав чилійське громадянство. Працював на "Новому каналі", "Інтері", "Мегаспорті" . З 2010-го по 2019 рік працював на телеканалі "Футбол". Згодом перейшов на роботу у відеосервіс Megogo.

З липня 2015-го до осені 2016 року служив у війську в зоні АТО

Зараз ви читаєте новину «"Експеримент українців з обрання "по приколу" може закінчитися тільки погано" - Моралес». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути