вівторок, 06 липня 2010 09:50

Екс-гравець "Динамо" перейшов у російський клуб

Екс-гравець "Динамо" перейшов у російський клуб

Клуб Першої російської ліги "Краснодар" підписав контракт терміном на 3,5 роки з 23-річним опорним півзахисником Денисом Дедечком, який починав нинішній сезон у клубі прем'єр-ліги пермському "Амкарі". Як тільки відкриється літнє трансферне вікно, футболіст з українським паспортом буде внесений до заявочного листа "городян".

Денис Дедечко народився 2 липня 1987 року в Києві. У дитячо-юнацькій футбольної лізі України виступав за столичні команди "Зміна-Оболонь" і "Київ-Схід".

Денис провів 30 матчів за збірну України U-17, в яких забив 7 голів. 6 матчів зіграв у складі збірної своєї країни U-19, записавши на свій рахунок 1 м'яч.

У 16-річному віці Дедечко підписав контакт з київським "Динамо". 25 травня 2005 дебютував у головній команді багаторазового чемпіона України в матчі проти луцької "Волині", який кияни виграв з рахунком 1:0.

Виступав у складі "Динамо" (у тому числі за дубль і другу команду) аж до кінця 2008 року. У 2007-му на півроку був відданий в оренду в "Нафтовик" Охтирка, після чого знову повернувся до табору киян. За свої роки виступу у складі "Динамо" Дедечко став володарем Суперкубка України (2007 р.) і переможцем турніру "Кубок першого каналу" (2008 р.)

Сезон-2009 Денис провів на правах оренди в "Лучі-Енергії" з Владивостока. У 35 іграх (з урахуванням матчів Кубка Росії) забив 10 м'ячів (3 - з пенальті) і, на думку багатьох фахівців, став найкращим опорним хавом першого дивізіону.

Селекційна служба "городян" пильно спостерігала за цим високорослим футболістом (зріст 188 см) протягом усього минулого сезону, і після його закінчення Денис отримав пропозицію переїхати в Краснодар. Проте гравець захотів спробувати свої сили в російській Прем'єр-лізі і підписав угоду з "Амкаром".

5 матчів Дедечко зіграв у складі пермської команди в чемпіонаті нинішнього року, але завоювати повної довіри головного тренера Рашида Рахімова не зумів. У результаті "Амкар" і "Краснодар" прийшли до угоди, і з 5 липня Денис Дедечко офіційно змінив клубну прописку. Його контракт з "городянами" розрахований до кінця 2013 року.

За матеріалами ФК "Краснодар"

Зараз ви читаєте новину «Екс-гравець "Динамо" перейшов у російський клуб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути