середа, 16 січня 2019 15:07

Екс-гравець "Динамо" став першим зимовим новачком "Десни"

Півзахисник Андрій Богданов став першим зимовим новачком "Десни". Екс-гравець "Динамо", київського "Арсеналу" та "Олімпіка" вже приєднався до команди на навчально-тренувальному зборі в Туреччині, інформує офіційний сайт чернігівського клубу.

Перші кроки у великому футболі Богданов зробив у київському "Арсеналі", з яким уклав контракт 2008-го.

У складі "канонірів" в іграх чемпіонату країни дебютував 23 травня 2009-го, вийшовши на заміну у грі проти львівських "Карпат", яка завершилася перемогою киян із рахунком 4:0. Цей матч став єдиним для Андрія в чемпіонаті того сезону. Першу половину сезону 2009-2010-х провів в оренді у ПФК "Олександрія", у складі якої регулярно брав участь у матчах першої ліги. На початку 2010-го новий тренер "Арсенала" В'ячеслав Грозний повернув гравця з оренди та почав залучати до основного складу команди. Відтоді Богданов став основним гравцем "Арсеналу".

У червні 2012-го у гравця завершився контракт із "канонірами" і вже 18 червня Богданов повернувся до рідного "Динамо", підписавши 4-річний контракт. У команді взяв 23 номер. Через тимчасовий дефіцит флангових захисників у "Динамо" восени 2012-го Богданов кілька разів грав на цій позиції. 28 лютого 2013-го перейшов на правах оренди до кінця сезону до київського "Арсеналу", а після завершення сезону "каноніри" продовжили оренду ще на рік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Двоє "динамівців" потрапили до списку найперспективніших гравців Ліги Європи

15 січня 2014-го Андрій Богданов уклав угоду з харківським "Металістом" терміном на 3,5 роки, проте вже влітку 2014-го підписав орендний контракт із грецьким клубом "Ерготеліс". Угода розрахована на 1 рік. Після відходу з грецького клубу перейшов до молдавського "Саксану", за який провів 2 матчі в першому кваліфікаційному раунді Ліги Європи сезону 2015/16.

У жовтні 2015-го Богданов підписав розрахований до кінця сезону 2015/16 контракт із луцькою "Волинню". Дебютував у новій команді 18 жовтня 2015-го у програному лучанами виїзному матчі з ФК "Олександрія". На початку серпня 2016-го залишив "Волинь" і невдовзі опинився у складі донецького "Олімпіка". У січні 2018-го Богданов залишив "Олімпік" і уклав піврічну угоду із "Аркою". У Польщі став володарем Суперкубка.

16 січня 2018-го підписав контракт із чернігівською "Десною".

Автор: ФК "Десна"
 

Андрій Богданов народився 21 січня 1990-го у Києві. Вихованець футбольної школи київського "Динамо" (перший тренер - Олександр Леонідов), у якій пройшов усі етапи юнацького футболу. З 2007-го долучався до ігор третьої динамівської команди, яка брала учать у другій лізі чемпіонату України. Від укладання професійного контракту з "Динамо" відмовився.

Зараз ви читаєте новину «Екс-гравець "Динамо" став першим зимовим новачком "Десни"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути