неділя, 06 листопада 2016 16:59

"Єдине, в чому я не давав слабину - дисципліна": 30 років тому Алекс Фергюсон очолив "МЮ"
18

6 листопада 1986 року Алекса Фергюсона призначили головним тренером "Манчестер Юнайтед". Через два дні майбутній сер дебютував на чолі команди грою проти "Оскфорд Юнайтед".

Шотландський фахівець очолював "МЮ" 26 років до травня 2013 року і за цей час виграв 38 трофеїв. В тому числі - 13 чемпіонатів Англії, 5 кубків країни, 4 Кубка англійської ліги, 10 суперкубків Англії.

Під керівництвом Фергюсона команда з Манчестера двічі перемага у Лізі чемпіонів, по разу - в Кубку володарів кубків, Суперкубку УЄФА, Міжконтинентальному Кубку і клубному чемпіонаті світу.

Уривки з книг сера Алекса Фергюсона: Автобіографія // Лідерство

"Єдине, в чому я не давав слабину - дисципліна. Втратити контроль над командою було б смертельною помилкою. Дисципліна - єдиний порятунок".

"Мій шлунок насилу переніс чемпіонство "Манчестер Сіті". Той день став найгіршим в моєму житті, і я був сповнений рішучості взяти реванш у "Сіті". Так, 1:6 - це було реальне побиття, але у мене не було через це ворожого ставлення до Роберто Манчіні. Проте, Манчіні прогнувся, коли пробачив Карлоса Тевеса і повернув його в команду".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Алекса Фергюсона за 26 років роботи в "МЮ" було лише 4 гравці світового рівня

"Кріштіану був найталановитішим гравцем, якого мені вдалося підписати. Роналду перевершив всіх великих гравців "МЮ", яких я тренував. А талантів у мене було багато. Єдині два футболісти, які могли б стати з португальцем в один ряд - Пол Скоулз і Райан Гіггз, тому що вони творили і творять історію "Манчестер Юнайтед" протягом двох десятиліть".

Зараз 74-річний сер Алекс Фергюсон є членом ради директорів "Манчестер Юнайтед" і часто приходить на матчі команди. Після шотландця "червоніх дияволів" тренує вже третій наставник. Після Девіда Мойєса та Луї ван Гала "МЮ" очолив Жозе Моуріньйо. Після 10-ти турів команда йде на 8-й позиції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:"Фергюсон наказав мені принести парасольку і вино" - Моуріньо

Зараз ви читаєте новину «"Єдине, в чому я не давав слабину - дисципліна": 30 років тому Алекс Фергюсон очолив "МЮ"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути