четвер, 16 лютого 2017 12:00

"Дві поспіль поразки можуть вдарити по психології cуперника "Шахтаря" - експерт

"Дві поспіль поразки можуть вдарити по психології cуперника "Шахтаря" - експерт
Фото: ua-football.com

Оглядач чемпіонату Іспанії журналу "Футбол" Ігор Яслік дав оцінку стану суперника "Шахтаря" в плей-оф Ліги Європи, "Сельті". Перед поєдинком з донеччанами команда Едуардо Беріццо поступилася в півфіналі Кубка країни "Алавесу" 0:1 (перший матч 0:0), а в останньому турі прімери програла мадридському "Атлетіко", 2:3.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наздогнати суперника в "Шахтарі" можуть хіба що на моторолері - експерт

"Не став би говорити про ігровий спад "Сельти", просто останні суперники були в команди достатньо серйозні. Від "Алавеса" діставалося навіть "Барсі" з "Реалом", а "Атлетіко" завжди був і залишається грандом. Інша справа, що дві поспіль поразки за тиждень і обидві - на останніх хвилинах. Це може десь вдарити по психології. З іншого боку - існувало велике бажання реабілітуватися. Звідси слід чекати й ротації від тренерського штабу. Але ґрунтовної, такої, якою була, коли робили акцент на кубок, а в прімері використовувати, по суті, другий склад, не треба. Жертвувати чемпіонатом ніхто не стане, Ліга Європи поруч. І в ній "Сельті" хочеться себе показати у всій красі, адже з групи вийшли, по суті, однією лівою.

Едуардо Беріццо вдалося створити досить швидкісну, зіграну команду, незручну для грандів. Він намагається діяти різноманітно, але водночас в атаці виглядає сильніше за оборону. Що не заважає "Сельті" показувати хорошу статистику виступів із грандами. Наприклад, в 5 матчах з "Барселоною" Енріке тричі вигравала "Сельта", двічі - "Барселона". Багато хто позаздрить такій статистиці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суперник "Шахтаря" створив сенсацію у матчі з "Реалом"

Гравці швидко біжать і, найголовніше, роблять це з м'ячем. Лідери - Аспас, Сісто, Орельяна, Бонгонда. Тренери постійно використовують схеми 4-3-3 і 4-2-3-1. Які один від одного не відрізниш.

Прогноз переможця в цій парі - 51 процент на 49 процентів на користь "Сельти". Причини - і дуже довга зимова пауза в Фонсеки, і те, що не зіграє Степаненко. Його з хорошими даними дуже не вистачатиме проти гравців "Сельти", які роблять багато чорнової роботи. Фред, звичайно, гравець хороший, але до рівня Тараса він не дотягує", - каже Яслік.

Перша зустріч "Сельти" і "Шахтаря" відбудеться в Іспанії 16 лютого. Початок - о 20:00, текстовий он-лайн проведе Gazeta.ua. Гру у відповідь зіграють в Харкові 23 лютого.

Зараз ви читаєте новину «"Дві поспіль поразки можуть вдарити по психології cуперника "Шахтаря" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути