Ексклюзиви
субота, 22 лютого 2020 12:00

"Друге місце динамівці не віддадуть" - експерт

Cьогодні стартує друга частина УПЛ. Сергій Чуйченко – колишній форвард "Ворскли" та "Олександрії" - розповів, чого від неї чекати.

"Шахтар" уже чемпіон?

- Так. Донеччани мають перевагу, випереджаючи "Динамо" на 14 очок. Відіграти таку перевагу у сучасних українських реаліях майже неможливо. Крім того, в цьому чемпіонаті "Шахтар" - найсильніша команда. Це довели очні матчі у чемпіонаті, коли підопічні Каштру двічі обіграли динамівців . Тому не має ніяких сумнівів, що "Шахтар" у цьому сезоні знову буде чемпіоном.

Хто із молодих гравців "Шахтаря" може отримати шанс проявити себе за таких умов?

- Центральний захисник Валерій Бондар, центральний півзахисник Артем Бондаренко та вінгер Владислав Вакула, форвард Данило Сікан.

Автор: ФК "Динамо"
  Назарій Русин матиме шанс весною закріпитися у першій команді "Динамо"
Назарій Русин матиме шанс весною закріпитися у першій команді "Динамо"

Чого Ви очікуєте від "Динамо" весною?

- Поки рано робити висновки, бо команда Олексія Михайличенка перебуває в стадії підготовки до другої частини сезону Перші 2-3 матчі вже дадуть відповіді на багато запитань. Поки команда у робочому процесі.

Я впевнений, що команда Олексія Михайличенка нічого нікому просто так не віддасть. Стануть другими. Клас гравців, можливості у "Динамо" вищі, ніж у всіх можливих конкурентів за "срібло".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Михайличенко не зміг вирішити проблеми "Динамо"

Чому "Динамо" було пасивним на трансферному ринку?

- Зараз можливості в українських клубів не такі великі, щоб кожного трансферного вікна витрачати серйозні гроші на нових гравців. Влітку клуб запросив достатньо новачків. Тепер час їм показати себе. Крім того, зараз великих завдань перед "Динамо" не стоїть. Тому можна обійтися внутрішніми силами. Є можливість довіряти власним молодим гравцям.

Чи зможе форвард Назарій Русин стати основним?

- Зараз у динамівців проблеми в атаці. Не зрозуміла ситуація з Артемом Бесєдіним . Вже залишив Україну Жерсон Родрігес. Тому Русин має шанс проявити себе. Він вміє забивати. Важливо, щоб він сам повірив, що може бути успішним в Києві.

"Дніпро-1" ще в пошуках гри. Тому поставлю на "Маріуполь"

Чого чекаєте від "Десни", "Зорі" та "Олександрії"?

- Кожна команда зі своїм стилем. Зимою вони гарно попрацювали на трансферному ринку та заклали фундамент фізичної підготовки. Думаю, що всі три команди ставлять перед собою ціль - третє місце та пряму путівку в групу Ліги Європи. Виокремити тут фаворита мені складно, бо кожна із команда сильна по-своєму.

П'ять команд, які будуть грати у топ-6 вже визначені. Залишилося розіграти одне місце. На нього претендують "Маріуполь", "Дніпро-1", "Колос" та "Олімпік". Хто тут фаворит?

- Мені б хотілося бачити "Дніпро-1". Команда була активною на трансферному ринку. Але підопічні Дмитра Михайленка не особливо вразили у першій частині та під час зимової підготовки. Вони поки в пошуках гри. Календар дніпрян вкрай складний. Тому поставлю на "Маріуполь", який має перевагу в очках та орендованих молодих гравців із "Шахтаря".

Автор: ФК "Ворсла"
  Юрій Максимов зупинив падіння "Ворскли"
Юрій Максимов зупинив падіння "Ворскли"

Юрій Максимов зміг вивести із кризи "Ворсклу". Чи зможе він далі розвивати команду?

- Думаю, що так. На трансферному ринку полтавський клуб запросив якісних гравців. Думаю, що результати команди покращаться. Зараз Юрій Максимов буде працювати з прицілом на новий чемпіонат, закладаючи фундамент гри.

Хто головний претендент на виліт?

- Багато говорять про "Карпати". Не був би тут такий категоричний. Ситуація в команді стабілізувалася. Бачимо, що футболісти з ім'ям посилюють команду Романа Санжара.

Я думаю, що в зоні ризику також буде ФК "Львів".

Друга частина сезону в Україні відкриється о 14:00 матчем "Маріуполь" - "Зоря"

Зараз ви читаєте новину «"Друге місце динамівці не віддадуть" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути