понеділок, 19 лютого 2018 05:45

Допінг-скандал на Олімпіаді-2018: російський спортсмен залишив Пхенчхан

Допінг-скандал на Олімпіаді-2018: російський спортсмен залишив Пхенчхан
Російський спортсмен здав олімпійську акредитацію і покинув Пхенчхан. Фото: Eurosport

Бронзовий призер зимової Олімпіади в Пхенчхані росіянин Олександр Крушельницький покинув олімпійське селище Пхенчхана після того, як його допінг-проба дала позитивний результат на заборонений препарат.

Крушельницький, який разом з дружиною виграв бронзу в керлінгу, здав олімпійську акредитацію, передає Reuters з посиланням на представника олімпійської делегації російських спортсменів.

Як розповів прес-секретар Олімпійського комітету Росії Костянтин Виборнов, проба Б, за підсумками якої стане ясно, чи дійсно спортсмен брав заборонений препарат, з'явиться ближче до вечора.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 99% російських спортсменів сидять на допінгу - слідчий антидопінгового агентства

Reuters з посиланням на джерело на Іграх зазначає, що в аналізах Крушельницького виявлені сліди мельдонію, забороненої речовини, яке збільшує кровотік і покращує фізичні навантаження у спортсменів.

Російський керлінгіст Олександр Крушельницький, який завоював бронзову медаль в дабл-міксті в дуеті з Анастасією Бризгаловою на Олімпіаді в Пхенчхані, пояснив офіційним особам, як в його допінг-пробі могла виявитися заборонена речовина. У росіянина були побоювання, що в його напій щось підмішали в тренувальному таборі в Японії перед Олімпійськими іграми, причому це зробив хтось із партнерів, які не пробилися на змагання в Пхенчхан.

Зараз ви читаєте новину «Допінг-скандал на Олімпіаді-2018: російський спортсмен залишив Пхенчхан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути