Ексклюзиви
пʼятниця, 17 липня 2009 08:27

Донецький "Металург" розгромив "МТЗ-РІПО"

Донецький "Металург" розгромив "МТЗ-РІПО"

Після тривалої відсутності на європейській арені донецький "Металург" з упевненої перемоги розпочав похід у Лігу Європи. Торішній бронзовий призер, а в даний момент один з аутсайдерів чемпіонату Білорусі мінський "МТЗ-РІПО" не зміг стримати натиск донецьких атак - 3:0.

Після першої гри можна сказати, що "Металург" виправдав літні трансфери: всі три м"ячі забили новачки - Мгуні, Мхитарян і Годін, а четвертий новачок - центральний захисник Коротецький не дозволив білорусам відзначитись.

Заради справедливості варто зазначити, що моменти біля воріт Дишленковича все ж таки були, але сербський кіпер діяв упевнено. Чого не скажеш про його опонента і колегу Сулиму. Хоча, якщо по ваших воротах б"ють кожні три хвилини... Саме так, нетипово для себе самого зіграв "Металург". Майже три десятки ударів по воротах, кожний третій у створ вилилися в три забиті м"ячі. А були ще штанга від Мгуні і хрестовина від Годіна.

Молоді білоруські футболісти намагалися проводити швидкі контратаки і деякі з них несли потенційну загрозу, ось тільки майстерність не дозволяла перетворити моменти в забиті м"ячі. Незважаючи на духоту, донеччани в свою чергу прагнули грати різноманітно, чергуючи закидки на високого Мгуні та вибухового Мхитаряна з фланговими проривами Кінгслі та Годіна, гострими пасами Лазіча і Макрідіса.

Перевага "Металурга" втілилася в голи після півгодини гри. До цього Мгуні після виходу сам на сам з воротарем копирснув м"яч у стійку воріт, а гол вийшов достатньо курйозним. Захисник намагався сильно вибити м"яч за бокову лінію, але потрапив у ногу Мхитаряна, від якого той полетів до Мгуні. Зімбабвійцю залишалося влучити в неприкритий кут воріт. Після цього у "трактористів" пройшла швидка контратака, найнебезпечніша в матчі, але Харитончик не влучив у ворота. І тут же спрацювала стара футбольна прикмета. Сулима пропустив м"яч під ногою після удару Мхитаряна - 2:0.

"Металург" не зменшував оберти і після перерви. Годін красивим ударом у дальній кут майже знімає "павутиння" - Сулиму підстрахувала хрестовина воріт, але вже за десять хвилин Олексій використовує вихід сам на сам з воротарем. Все йшло до повного розгрому. Танасі, який вийшов на заміну, вистачило трьох хвилин, щоб створити два гольові моменти, але більше рахунок вже не змінився.

Отже, 0:3 - найкрупніша єврокубкова поразка "МТЗ-РІПО", а "Металург" з гарним запасом їде до Мінська, де 23 липня відбудеться матч-відповідь.

"Металург" (Донецьк, Україна) - "МТЗ-РІПО" (Мінськ, Білорусь) - 3:0 (2:0)

Голи: Мгуні (34), Мхітарян (42), Годін (66).

"Металург" Д: Дішленковіч, Маріо Сержіо, Чечер, Коротецький, Шина, Лазіч, Макрідіс (Танаса, 87), Годін (Даниловський, 82), Кінгслі (Воловик, 68), Мхитарян, Мгуні.

МТЗ-РІПО: Сулима, Маєвський (Мальцев, 69), Зрнанович, Харитончик (Макась, 60), Попель, Толканиця, Д.Щегрикович, Еремчук, Кварацхелія (Ситко, 84), Сеолін, Осипович.

Попередження: Кварацхелія, 50, Зрнанович, 56, Чечер, 59.

Стадіон "Металург". 4000 глядачів. 33 градуси.

За матеріалами Терикон

Зараз ви читаєте новину «Донецький "Металург" розгромив "МТЗ-РІПО"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути