четвер, 05 липня 2012 10:49

"Донбас" підписав нападника з НХЛ

"Донбас" підписав нападника з НХЛ
Євген Дадонов більшу частину заокеанської кар'єри провів у "Флорида Панетерс" ФОТО: gazeta.ru

Український хокейний клуб "Донбас", який в наступному сезоні дебютує в Континентальній хокейній лізі, підписав контракт з російським нападником Євгеном Дадоновим. Про це повідомляє офіційний сайт команди. Подробиці контракту не розголошуються.

Останні три сезони 23-річний Дадонов виступав за команди з Північної Америки. Більшу частину заокеанської кар'єри форвард провів у "Флорида Панетерс" і декількох клубах з Американської хокейної ліги (АХЛ).

З 2009 по 2012 рік Дадонов зіграв у 55 матчах НХЛ, в яких набрав 20 (10+10) очок за системою "гол плюс пас". У 155 матчах АХЛ росіянин набрав 84 (33+51) очки.

Правами на Дадонова в КХЛ володів челябінський "Трактор", де форвард почав професійну кар'єру. Челябінський клуб хотів зберегти росіянина у складі, але "Донбас" запропонував хокеїстові більш вигідний контракт. Як заявив виданню "Советский спорт" наставник "Трактора" Валерій Бєлоусов, Дадонов буде отримувати в донецькому клубі 50 мільйонів рублів.

У складі юніорської збірної Росії Дадонов став чемпіоном світу в 2007 році. З молодіжною національною командою гравець двічі виграв бронзові медалі світової першості.

Зараз ви читаєте новину «"Донбас" підписав нападника з НХЛ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути