середа, 29 серпня 2012 15:29

"Договірна" справа "Металіст" - "Карпати" може розвалитися

"Договірна" справа "Металіст" - "Карпати" може розвалитися
Спортивний арбітражний суд у Лозанні ФОТО: sport.segodnya.ua

Цього тижня з'явилася інформація про те, що "Металіст" і "Карпати" програли в суді Лозанни справу про свій нібито договірняк у 2008 році (4:0). Така звістка розлетілася по інтернету з посиланням на джерела, близькі до "Металіста". Мовляв, харків'яни так засмутилися через майбутнє зняття 9 очок, що не змогли виграти у запорізького та донецького "Металургів" і поступилися "Арсеналу". І лише потім зібралися, змирившись з відсутністю шансів потрапити у цьому сезоні в зону Ліги чемпіонів і зосередившись на виступі в Лізі Європи, пише "Сегодня".

Однак джерела в українських таборах, що беруть участь в судовому процесі, цю інформацію не підтверджують. "Маячня. Рішення Лозанни ще немає. Чекаємо його 3 жовтня", - сказав один зі співрозмовників. Інший же не виключив, що після зміни президента ФФУ 2 вересня федерація перегляне свої рішення і справа зовсім може розвалитися. Нагадаємо, раніше КДК ФФУ, визнавши матч договірним, постановив зняти з "Металіста" і "Карпат" по 9 очок. А протести клубів, гравців і посадових осіб були відхилені апеляційним комітетом федерації.

"Дисциплінарні органи ФФУ можуть переглянути свої рішення, наприклад, за нововиявленими обставинами", - конкретизує джерело "Сегодня". "Але чи прийме це до уваги Лозанна?" - "Думаю, так. Підозрюю, там неспроста затягується справа, яку спочатку збиралися розглянути максимально оперативно. До речі, не виключаю, вердикт знову може бути відкладений на невизначений термін".

Разом з тим джерело допускає й інші варіанти розвитку подій. Як то: з одного з клубів Лозанна знімає всі звинувачення, керівника іншого відлучає від футболу, але до зняття очок справа не доходить.

Раніше повідомлялося, що останнє слухання у Лозанні відбудеться 14-16 вересня. Однак зараз на сайті суду у списку слухань вересня матч "Металіст" - "Карпати" не значиться.

Зараз ви читаєте новину «"Договірна" справа "Металіст" - "Карпати" може розвалитися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути