пʼятниця, 24 квітня 2015 11:32

"Дніпро" нагадує клячу із оповідання Марка Твена – п'ять думок після перемоги над "Брюгге"

"Дніпро" нагадує клячу із оповідання Марка Твена – п'ять думок після перемоги над "Брюгге"
"Дніпро" святкує вихід у півфінал Ліги Європи

Учора дніпропетровський "Дніпро" переміг бельгійський "Брюгге" в повторному чвертьфінальному матчі Ліги Європи – 1:0. Виграш зумовив вихід підопічних Мирона Маркевича до півфіналу турніру.

Що можна сказати з цього приводу?

1. Мирон Маркевич спростував відому тезу Лобановського про те, що команда, яка виходить на поле, повинна вірити в свої сили й перемогу. Метр не допускав думки, що хтось із його підопічних заздалегідь віддає перевагу супернику. Лобановський часто повторював своїм підопічним, що не треба боятися суперника. Мовляв, опоненти не кращі за вас гравці. Мирон Богданович впродовж турніру не раз заявляв, що "Дніпро" не є фаворитом турніру і швидше набирається досвіду, ніж розраховує на звитягу в Лізі Європи.

Тим не менше, саме дніпропетровці – єдина команда з пострадянського простору, яка зіграє у півфіналі нинішнього євросезону. Бували матчі, в яких Маркевич не міг використати чи не половину складу через дискваліфікацію. Проте команда просувалася. Це дещо нагадувала знамениту клячу Джима Смайлі із оповідання Марка Твена. "Конячка була не із найшвидших і завжди хворіла то астмою, то чахоткою, то собачою чумою.

На початку перегонів їй обгонили на кроків двісті, але до кінця скачок вона до того розійдеться, що нема ради: і брикається, і стає дибки, і б'є копитами, і закидає ноги догори і таку підніме пилюку – кашляє, пчихає, фиркає, – проте завжди примудряється дістатися до фінішу майже на голову вперед, хоч міряй, хоч не міряй", – це ніби про сьогоднішній "Дніпро".

2. "Дніпро" підтвердив тезу, що коли починає щастити, то це надовго. Після групового турніру команда мала три поразки, нічию і лише дві перемоги. Завдяки неймовірному суддівському "ляпу" в матчі "Карабах" – "Інтер" Коноплянка і компанія пішли далі. Не можна сказати, що надалі їм випадали лише слабкі суперники, але й грандів там не було. Цікаво лише, коли це щастя припиниться. А, може, воно триватиме до фінального свистка у Варшаві?

3. Роман Безус, схоже, втрачає останню довіру Мирона Маркевича. Рома був першим кандидатом на заміну після перерви. Шахов, який вийшов замість нього, став автором переможного м'яча. Ніхто не сумнівається у потенціалі Безуса-гравця. Але у Романа, вочевидь, проблеми психологічного характеру, які не дають йому творити на полі. Шахов навпаки довів, що заслуговує грати в основі. Принаймні станом на сьогодні.

4. Руслан Ротань отримав чергову жовту картку. Без 33-річного капітана "Дніпру" важко творити в атаці. Є велика небезпека, що в разі подальшої дискваліфікації Руслана, команда повністю перейде у гру на відбій. Хоча рівень наступних суперників не залишає підопічним Маркевича великого вибору – доведеться відбиватися із останніх сил.

5. "Дніпро" своїм виходом до півфіналу остаточно поховав шанси на боротьбу за друге місце в чемпіонаті, яке дає право на участь в кваліфікаційному турнірі Ліги чемпіонів. Занадто багато сил треба буде витратити. Лава запасних "Дніпра" не дозволить йому боротися на три фронти.

Зараз ви читаєте новину «"Дніпро" нагадує клячу із оповідання Марка Твена – п'ять думок після перемоги над "Брюгге"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути