Ексклюзиви
неділя, 06 жовтня 2013 16:10

"Дніпро" і "Металіст" влаштували словесну перепалку перед матчем

"Дніпро" і "Металіст" влаштували словесну перепалку перед матчем
Уродженець Белграда Володимир Дішленкович прийняв українське громадянство 2010-го року ФОТО: uk.wikipedia.org

Сьогодні у чемпіонаті України - важливий матч. Стосунки "Дніпра" і "Металіста" мають багаторічну історію - з образами, бійками та громадськими роботами.

На офіційному сайті "Дніпра" з'явилося послання наступного змісту:

"Шановні колеги! Напередодні майбутнього матчу "Дніпро" - "Металіст", який з нетерпінням чекає вся футбольна Україна, закликаємо вас чітко дотримуватися всіх норм Регламенту в частині ліміту на легіонерів, який ви, на жаль, з немовчазної згоди ваших доброзичливців з ФФУ, неодноразово порушуєте.

У Регламенті чітко зазначено, що легіонером є той футболіст, який навіть за наявності українського громадянства не має права виступати за збірну України, і одночасно таких гравців на полі не може бути більше семи. Ще до початку гри звертаємо вашу увагу на те, що, у разі чергового порушення, у нас не буде іншого вибору, окрім як звернутися до ФФУ, а потім, якщо необхідно, і в міжнародні органи спортивного правосуддя, гіркий досвід спілкування з якими у вас вже є.

Зі спортивним привітом, ФК "Дніпро"

Відповідь "Металіста" не змусила довго чекати.

"Шановні колеги футбольного клубу "Дніпро"! Шановні вболівальники! Ми усвідомлюємо важливість майбутнього матчу ФК "Дніпро" ФК "Металіст" і закликаємо вас не дестабілізувати ситуацію, а перебувати в рамках виключно спортивного протистояння і здорового глузду.

Всі дії ФК "Металіст" знаходяться в суворій відповідності з законом і регламентом Федерації Футболу України та Прем'єр-Ліги, гіркий досвід порушення якого в плані кількості легіонерів був менше року тому якраз у ФК "Дніпро".

Конкретні документальні підтвердження та роз'яснення ФФУ - тому прямий доказ. Ми розуміємо, що вас турбує турнірне становище і ви, як і ми, усвідомлюєте важливість результату цього матчу. Однак, варто пам'ятати, що медалі чемпіонату України, які ви не бачили вже майже 10 років, потрібно заробляти на полі, а не в кабінетах і судах.

Враховуючи вищесказане, ми просимо вас не нагнітати атмосферу навколо матчу. Також ми просимо вболівальників обох команд залишатися толерантними, підтримувати свої команди і не піддаватися на провокації. Нехай переможе найсильніший!"

Полеміка розгорнулася навколо голкіпера "Металіста" Володимира Дишленковича. Сербський футболіст отримав українське громадянство 2010 року, але гравець не може виступати за збірну України, оскільки був заграний за національні команди Сербії і Чорногорії та Сербії.

Додамо, що матч "Дніпро" - "Металіст" відбудеться сьогодні о 19:30. Gazeta.ua проведе текстову трансляцію поєдинку.

Зараз ви читаєте новину «"Дніпро" і "Металіст" влаштували словесну перепалку перед матчем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути