Ексклюзиви
неділя, 06 жовтня 2019 20:11

Дитячий тренер хотів віддати Клаудіо Маркізіо у "Мілан"

3 жовтня оголосив про закінчення кар'єри гравця 33-річний Клаудіо Маркізіо – семиразовий чемпіон Італії в складі "Ювентуса", чотириразовий володар Кубка країни, фіналіст Ліги чемпіонів і чемпіонату Європи.

– Я дав обіцянку хлопчику, який мріяв стати футболістом. Сказав, що буду грати, поки буду відчувати диво здійснення мрії, виходячи на поле. В останні місяці мій розум і серце пережили змішані почуття, і я зрозумів, що більше не зможу виконувати свою обіцянку. Я не шкодую і вдячний родині, яка навчила мене дивитися в майбутнє. Так що спасибі мрії! Ти дала мені сміливість, силу, успіх і, перш за все, радість! – написав Маркізіо в інстаграмі.

Навіть дитиною був рідкісним професіоналом

Вся родина Клаудіо вболівала за "Ювентус", а його перший тренер Енцо Гарнероне мріяв про "Мілан".
– Маркізіо був дуже сконцентрований на грі, – згадував Енцо. – За 90 хвилин матчу забував усе на світі. Навіть дитиною був рідкісним професіоналом. Побігав, упрів, а наступного дня приходить у випраній і випрасуваній формі. Був на рідкість дисциплінованим. Юнаком я хотів відвезти його до "Мілана", однак спортивний директор нашої команди запропонував компроміс. Мовляв, спочатку ми повеземо його в "Ювентус", а якщо там відмовлять — у "Мілан". На перегляді Клаудіо так сподобався функціонерам туринців, що вони без розмов лишили його в себе.

 

У дитячих командах "Ювентуса" Клаудіо початку грав у нападі, як і його кумир Алессандро Дель П'єро. Згодом тренери перевели його в півзахист. В основі команди він почав з'являтися в 2005 році, коли "Юве" грав у серії "В", а після річної оренди в "Емполі" став твердим гравцем основи в 2007 році. Загалом за першу команду туринців він зіграв 292 матчі, в яких забив 33 м'ячі.

У 2016 році Клаудіо травмується, а після лікування не може повернути собі місце в основі суперклубу. Виходить на заміни й у 2018 переходить до російського "Зеніту". Там відіграв лише 9 матчів, відзначившись голами двічі.

 

Преса гадала,де може продовжити кар'єру зірковий італієць, але він заявив, що більше не отримує задоволення від футболу.
З дружиною Робертою Маркізіо виховує двох синів – Давида й Леонардо.

– Найбільше шкодую про програний у 2015 році "Барселоні" фінал Ліги чемпіонів, – заявив наостанок зірковий гравець.

У складі збірної Італії Маркізіо зіграв 55 матчів і відзначився 5 забитими м'ячами.

Зараз ви читаєте новину «Дитячий тренер хотів віддати Клаудіо Маркізіо у "Мілан"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути