Ексклюзиви
четвер, 01 березня 2018 11:09

"Динамо"-1985 зіграло перший матч

"Динамо"-1985  зіграло перший матч
"Динамо" - 1985 виграло чемпіонат та Кубок СРСР

1 березня 1985 року було зіграно перший тур 48 чемпіонату СРСР із футболу. У Дніпропетровську зустрічалися місцевий "Дніпро" та київське "Динамо". Гра завершилася внічию - 1:1. Тоді ще ніхто не знав, що свій перший офіційний матч зіграв колектив, якому судилося стати легендарним в історії українського футболу.

Сезон 1984 року "Динамо" закінчило на 10 місці, хоча команда навіть лідирувала після стартових турів. Постало питання про звільнення Лобановського, але в Щербицького вистачило розуму не чіпати тренера.

Проблиски нової гри з'являлися ще восени 1984-го. Так, в одному з матчів "Динамо" розтрощило "Арарат" - 7:0. Коли в грудні кияни в товариському матчі винесли в одні ворота італійську "Фіорентину" - 5:0, ніхто уваги не звернув.

Кияни першими відкрили рахунок. Відзначився Євтушенко. Господарі відігралися за 6 хвилин до кінця

Взимку новачків було обмаль. З "Шахтаря" кликали 29-річного Віктора Грачова але він відмовив. Замість нього запросили 25-річного Ігоря Беланова з "Чорноморця". З київського СКА прийшов Іван Яремчук. А ще за рік до цього Іван грав у скромному друголіговому черкаському "Дніпрі". Натомість у московське "Торпедо" перейшов Леонід Буряк.

У традиційному "Футбольному огляді" журналісти опитали капітанів команд-призерів минулорічної першості. Запитували хто стане призером у 1985 році? Бірюков із "Зеніта" Дасаєв із "Спартака" й Литовченко із "Дніпра" називали кого завгодно, але не київське "Динамо".

У грі з "Дніпром" кияни першими відкрили рахунок. Відзначився Євтушенко. Господарі відігралися за 6 хвилин до кінця. Гол на рахунку Олега Тарана.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Динамо" виграло у "Спартака" матч за чемпіонство-1985

Вже після 8 турів "Динамо" одноосібно очолювало таблицю, маючи 6 перемог, 1 нічию й одну поразку. А коли 28 травня в Києві був переможений "Спартак" - 2:0, усім стало зрозуміло, що київське "Динамо" знову стає головним претендентом на "золото". Його кияни виграли за два тури до фінішу чемпіонату. Попереду ще були перемога в Кубку Кубків, золоті медалі чемпіонату - 1986, легендарні матчі в футболках збірної СРСР.

Зараз ви читаєте новину «"Динамо"-1985 зіграло перший матч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути