Ексклюзиви
субота, 07 квітня 2018 16:12

"Динамо" здобуло 5 перемогу поспіль, нокаутувавши "Зорю", "Шахтар" виграв у "Вересу"

"Динамо" здобуло 5 перемогу поспіль, нокаутувавши "Зорю", "Шахтар" виграв у "Вересу"
Бойко залишив свої ворота "сухими" в матчі проти "Зорі". dynamo.kiev.ua

За два попередні матчі між собою "Динамо" та "Зоря" наколотили 13 м`ячів! Чого тільки вартий фантастичний камбек луганців, після 0:3 в першому таймі. Однак до цього матчу луганці підійшли в розібраному стані. Через травми, дискваліфікації та орендованих в "Динамо" гравців гості не змогли зібрати повноцінну лаву запасних. Лише 5 гравців на лавці гостей, з 7 можливих.

Вболівальники розраховували на чергову гольову феєрію. І команди виправдали їх сподівання, що правда всі м`ячі були забиті у ворота однієї команди.

Найактивнішими в складі господарів були молоді Шапаренко та Циганков

Перший тайм команди розпочали спокійно. "Динамо" на правах господарів поля більше володіло м`ячем. Вже перший свій момент кияни реалізували. На 13 хвилині Бурда замкнув подачу з кутового. Варто відзначити невдалі дії Луніна, який мав перехоплювати цю подачу. "Зоря" притислась до своїх воріт і чекала нагоди для контратаки. Однак довести бодай одну атаку до удару по воротах Бойка луганцям не вдавалось. Найактивнішими в складі господарів були молоді Шапаренко та Циганков. Хлопці намагались приймати нестандартні рішення. Це провокувало грубу гру від суперника. Харатін жорстко підкотився під Шапаренка, але в межах правил. Після екватора тайму почали з`являтись моменти в гостей. Непоганий шанс виник у Громова, однак його удар вийшов надто неточним. Чечер пробивав головою - повз ворота.

Команди не вражали атакувальною грою, тому додати емоцій взявся арбітр Олександр Дердо. Кілька дивних штрафних було призначено в ворота обох команд. Поки Бойко вибудовував стінку, Громов виконав штрафний. Кількох сантиметрів не вистачило Артему, щоб пошити в дурні голкіпера динамівців.

Один із таких штрафних ударів взявся виконати Циганков. Удар юного капітана "Динамо" прийняла на себе поперечка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Читачі gazeta.ua визначили найталановитішого українського футболіста

На прикінці тайму "біло-сині" додали в активності. Однак використати помилку в обороні "луганців" кияни не змогли. Бракувало точності завершального удару. Арбітр відправив команди на перерву за мінімальної переваги господарів.

Другий тайм "Динамо" розпочало активно. Спочатку Циганков струснув поперечину. За хвилину в стійку влучив Гармаш. М`яч від каркасу воріт відлетів на ногу Вербічу, який майстерним ударом з льоту вколотив м`яч пыд поперечину. Але, є одне "але". Вербіч в момент удару був в офсайді. Привіт бригаді арбітрів.

Ще за кілька хвилин віч-на-віч вийшов Бєсєдін. Форвард пробив в Луніна від нього м`яч відлетів назад в Артема і потім все ж таки перертнув лінію воріт. Не без везіння забили "динамівці" і 3:0 вже на 54 хвилині матчу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що треба знати про воротаря "Зорі", який влітку може перейти до "Інтера"

Відбитий пенальті однозначно додасть впевненості голкіперу, який до цього майже в кожному матчі припускався помилок.

Варто віддати належне "чорно білим". "Зоря" не збиралась опускати ркуи, не зважаючи на всі складнощі. Мало того, що в запасі недостатньо гравців, так тренеру ще й довелось зробити дві вимушені заміни через травми ключових гравців. В перерві Вернидуб був змушений зняти Караваєва, а в середині другого тайму через травму пішов з поля Громов.

Луганці отримали право на 11-метровий, за гру рукою Бурди. Однак удар Фаупала витягнув Бойко. Відбитий пенальті однозначно додасть впевненості голкіперу, який до цього майже в кожному матчі припускався помилок.

Гра заспокоїлась, ніхто не форсував подій. Одні не можуть, а інші вже не хочуть. Розчарував Мбокані, який замінив в середині тайму травмованого Шапаренка. Все чим запам`ятався конголезець за півгодини ігрового часу - це запоротий момент, коли динамівці розіграли класну комбінацію.

За кілька хвилин до кінця свій гол забив Циганков. Віктор добив м`яча після сейву Луніна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Динамо" не продаватиме його у найближчі п'ять років"

Кияни розгромили претендентів на "бронзу". Напіврезервний склад "луганчан" не зміг створити серйозних проблем киянам. Вже за тиждень для обох команд відбудуться надважливі матчі. "Динамо" поїде в Харків, де для продовження боротьби за чемпіонство треба перегравати "Шахтар". А "Зоря" прийматиме на власному полі свого головного конкурента в боротьбі за третє місце - полтавську "Ворсклу",

Динамо – Зоря – 4:0

Голи: Бурда, 13, Вербіч, 51, Бєсєдін, 54, Циганков, 86

Нереалізований пенальті: Фаупала, 68

В матчі що проходив паралельно, рівненський "Верес" приймав лідерів чемпіонату "Шахтар". Гірники здобули впевнену перемогу з рахунком 2:0. Наступного туру, 14 квітня, "Шахтар" прийматиме "Динамо". Кияни відстають від суперника на 6 очок.

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" здобуло 5 перемогу поспіль, нокаутувавши "Зорю", "Шахтар" виграв у "Вересу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути